Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Morawiecki: a gyermekeket meg kell védeni a társadalmi kísérletezésektől

Forisek Ádám

2019.11.20. 17:28

Családvédelmet hangsúlyozó kormányzást ígért Mateusz Morawiecki kedden a szejmben, miután kormánya bizalmat kapott.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a 460 fős lengyel parlamentben 237 képviselő szavazott az októberi parlamenti választások nyomán újból a Morawiecki által vezetett kormányra.

Morawiecki keddi beszédében a legfőbb hangsúlyt a családvédelem kapta, kormánya további juttatásokat készül bevezetni a családok számára. Mint mondta, az elsődleges cél a „gyermekek védelme”. Ezzel kapcsolatban elsősorban a genderideológiára gondolt, amelyet sok nyugat-európai országban immár az iskolában tanítanak.

Nem engedünk a társadalmi kísérleteknek és az ideológiai forradalmároknak. A gyermekek jövője a tét, és ezt a jövőt a szülők kezébe akarjuk adni. Ez a normalitás.

Mint a kormányfő mondta, a gyermek „szent és sérthetetlen”, és aki „ideológiai értelemben kezet emel egy gyermekre, az az egész közösségre kezet emel”.

Aki gyermekeket ideológiával akar mérgezni, szülőket akar elkeríteni, családi kötelékeket akar megtörni, az kultúrháborút akar Lengyelországban. Ilyen háború márpedig nem lesz, mert nem engedem. Akik pedig mégis ki akarják robbantani, üzenem: mi fogunk nyerni.

A családvédelem mellett Morawiecki az infrastrukturális fejlesztésekről beszélt, valamint a neoliberális pénzügyi modellt is éles kritikával illette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére