Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mióta Mexikó megállapodott az Egyesült Államokkal, hogy, hogy nem, meg tudják állítani a migránsokat

Bokor Gábor

2019.08.15. 10:58

Legalább 19 ezer migránst vettek őrizetbe a mexikói hatóságok azóta, hogy a latin-amerikai ország és az Egyesült Államok június 7-én megállapodást kötött az illegális migráció megfékezéséről – tudatta a mexikói kormány.

Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter és Andrés Manuel López Obrador elnök reggeli sajtótájékoztatóján közölte, hogy az Egyesült Államokkal kötött megállapodás óta legalább 19 005 migránst fogtak el a hatóságok. A migránsok közül csaknem hatezerre utasszállító autóbuszokon, több mint 1700-ra pedig teherautókban bukkantak.

Mexikó és az Egyesült Államok június 7-én megállapodást kötött az illegális migráció megfékezéséről. Ez elejét vette annak, hogy az Egyesült Államok június 10-én bevezesse a Donald Trump amerikai elnök által kilátásba helyezett vámokat. A terv szerint a kezdetben 5 százalékos, minden Mexikóból származó termékre kivetett vám minden hónapban 5 százalékponttal tovább emelkedik, egészen 25 százalékra, ha a mexikói kormány nem fékezi meg a migrációt.

Évente százezrek próbálják meg elhagyni a közép-amerikai országokat, hogy a jobb élet reményében az Egyesült Államokba jussanak. Donald Trump már a 2016-os választási kampányban kilátásba helyezte, hogy falat húz az amerikai-mexikói határon, amerikai elnökként pedig különböző büntetőintézkedéseket helyezett kilátásba a latin-amerikai államokkal szemben, ha nem működnek együtt Washingtonnal a bevándorlási hullám feltartóztatásában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére