Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mint egy háborúban: lélegeztetőgépeket gyártanának az autógyárak

888.hu

2020.03.19. 17:01

Most nem az autók ideje van, maszkok és lélegeztetőgépek kellenek.

Vizsgálni kezdték az autógyártók, hogy hogyan tudnának beszállni a lélegeztetőgépek gyártásába kapacitásaikkal, több amerikai autógyártó, köztük a GM és a Ford is, már tárgyal is erről a lehetőségről az amerikai kormánnyal – írja a CNBC.

Kínában az Apple egyik partnere, a Foxconn kezdett maszkokat és védőruházatot gyártani. A héten pedig a brit kormány fordult az országban jelen lévő autógyártókhoz, például a Fordhoz, a Hondához és a Rolls-Royce-hoz, hogy ajánlják fel a kapacitásaikat egészségügyi berendezések gyártására.

A CNBC úgy tudja, hogy a General Motors már vizsgálja a lehetőségeket, hogy hogyan tudná gyáraival a koronavírus elleni harcot segíteni, legyen szó lélegeztetőgépek vagy más orvosi eszközök gyártásáról. A vállalat vezérigazgatója, Mary Barra szerdán Donald Trumppal beszélt a döntéséről, hogy szüneteltetik az autógyártást (egy tegnapi döntés alapján legalább március 30-ig leállnak az észak-amerikai gyárak), és ezzel együtt felajánlotta a segítségét is.

A Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow megerősítette a Fox Newsnak, hogy a GM felajánlotta, hogy lélegeztetőgépeket gyártanának – írja a Portfolio.hu.

Nemcsak a nagy amerikai autógyártók szállnának be a koronavírus elleni harcba a gyártási kapacitásaikkal, de a napokban az elektromos autók gyártásával foglalkozó kínai BYD is bejelentette, hogy maszkokat fog gyártani, a tervek szerint napi 5 millió darabot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére