Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minszk csökkenti az amerikai képviselet létszámát, válaszul Washington szankcióira

888.hu

2021.06.03. 19:30

Fehéroroszország csütörtökön megüzente az Egyesült Államoknak, hogy megkurtítja a minszki amerikai nagykövetségen dolgozók engedélyezett létszámkeretét, válaszul Washington Fehéroroszország elleni szankcióira.

 

A fehérorosz külügyminisztérium közleményében az is olvasható, hogy Minszk megszigorítja az amerikai követségi alkalmazottak számára a vízumkiadást, s átmenetileg korlátozza a Fehéroroszországban élő amerikaiak munkalehetőségeit.

Joe Biden amerikai elnök kormánya múlt pénteken jelentette be, hogy az Egyesült Államok újra élesíti felfüggesztett szankcióit Fehéroroszország ellen a Ryanair-gép május végi eltérítése és Raman Prataszevics ellenzéki újságíró, illetve barátnője, Szofija Szapega letartóztatása miatt, s további büntetőintézkedéseket vezet be magas rangú fehérorosz tisztségviselők ellen. Ezek részeként június 3-ától ismét szankciós listára került kilenc fehérorosz állami vállalat.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt a barátságtalan lépést”

– áll a fehérorosz külügyminisztérium csütörtöki közleményében.

Az érintett cégekkel Washington már 2006-ban megtiltott minden tranzakciót, mert tisztességtelennek ítélte az akkori fehérorosz választást. 2015-ben az amerikai pénzügyminisztérium feloldotta a büntetőintézkedést, mert a fehérorosz belpolitikai helyzetet javulónak ítélte, ám idén márciusban Washington a szankciók ismételt bevezetésével fenyegette Minszket a demokráciáért tüntető ellenzékkel szembeni megtorló intézkedések miatt.

Minszkben egyébként az amerikai nagykövetséget ügyvivő vezeti 2008 óta, amikor is Washington hazahívta fehérorosz nagykövetét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére