Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden út Rómába vezet, de nem a turistabuszoké

Bokor Gábor

2018.12.20. 20:17

Ugyanis kitilthatják õket.
RÓMA, 20:17

Ugyanis kitilthatják őket.

A turistabuszok kitiltásával a levegőszennyezést és a zajt akarja csökkenteni a városvezetés. A buszsofőrök és a buszos cégek vezetői a város számos pontján, köztük a Piazza Venezián is demonstráltak tiltakozásul Virginia Raggi polgármester és a városi tanács rendelkezése ellen, amely január elsején lépne életbe.

A tiltakozók szerint az új szabály ártana a turizmusnak, amely kulcsfontosságú a város életében, de az éttermek és a boltok is megszenvednék a hatását. A város képviselői azt mondták, tenni kell valamit a légszennyezés megfékezésére és a károk ellen, amelyet az ókori műemlékekben – köztük a Colosseumban és a Forum Romanumban – okoznak.

Ha kevesebb lesz a busz, a gyalogosok is nagyobb biztonságban lesznek"

– közölték.

Korábbi polgármesterek szintén megkísérelték kitiltani a turistabuszokat, de sorra elbuktak a próbálkozások. Az új terv három szektorra osztja a várost,

  • a vörös zóna a legfontosabb műemlékek – többek között a Trevi-kút – környéke, oda csak a különleges engedéllyel rendelkező buszok hajthatnak be.
  • A vörös zónák mellett fekvő zöld zónákban – ide esik a Vatikán is – növelnék a buszparkolók számát, hogy a turisták kiszállhassanak és gyalog vagy közösségi közlekedéssel haladhassanak tovább a vörös zónákba. 
  • A sárga zónákban hosszú ideig parkolhatnának a buszok.

A turistabuszok üzemeltetőinek jövőre napi jegyet kellene vásárolniuk az eddigi éves bérlettel szemben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére