Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden jel szerint bevándorláspárti kormány marad Németországban

Bokor Gábor

2019.11.03. 16:00

Nem enyhül a migráció Európában. Egy év alatt 10 százalékkal nőtt az Európai Unióban a kontinensen kívülről érkező bevándorlók száma, már akik menedékkérelmet is benyújtottak. Még mindig Németország áll az első helyen a befogadó országokat illetően, 2018-ban a németek adták ki a legtöbb tartózkodási engedélyt az Eurostat adatai szerint.

A Híradó honlapján jelent meg egy hosszabb cikk arról, mi várható a közeljövőben Németországban. Mint ismert, a héten a migráció volt az egyik fő téma Münchenben, ahol hat európai ország belügyminiszterei találkoztak. Horst Seehofer akkor jelentette be, hogy Németország komoly szigorításokra készül. A német terv szerint, ha egy bevándorló partot ér például Olaszországban, csak akkor juthatna tovább, ha kiderül róla, hogy valódi menekült. Ha mégsem az, vagy biztonsági kockázatot jelent, akkor visszafordítanák. A német belügyminiszter új filozófiáról beszélt, pedig az elgondolás nagyon hasonlít ahhoz, amit a magyar kormány régóta hangsúlyoz: vagyis, hogy a menekültügyi eljárásokat ott folytassák le, ahol a migránsok beérkeznek Európába. Horst Seehofer tervéből jövő nyáron lehet jogszabály, 2020 júliusától ugyanis Németország lesz majd az Európai Unió soros elnöke.

Az M1 tudósítója elmondta, hogy 2019. szeptember végéig 487 ezer menekültkérelmet nyújtottak be az Európai Unión belül, valamint Svájcban és Norvégiában, amely valóban 10 százalékos növekedés a tavalyi év első kilenc hónapjához képest, ráadásul minden negyedik kérelmet pozitívan bíráltak el. A fő ország, ahonnan a bevándorlók érkeznek, továbbra is Szíria és Afganisztán.

Németországban szeptember végéig 128 menekültkérelmet nyújtottak be hivatalosan. Azoknak a számát azonban nem lehet pontosan megmondani, akik illegálisan érkeztek, de nem nyújtottak be sehol sem menekültkérelmet. Ez a szám minden egyes felmérésben más, de valószínűleg több mint 500 ezer ilyen illegális bevándorló lehet az EU területén

– közölte.

Az Eurostat adataiból az is kiderült, hogy Németország adta ki a legtöbb tartózkodási engedélyt, szám szerint 219 ezret. A menekültkérdés jelenleg tabu Németországban, egy felmérés szerint az emberek 80 százaléka nem beszél erről a kérdésről, mert egyből szélsőjobboldalinak minősítik.

Azért vertek meg Berlinben egy férfit, mert zsidónak gondolták

Tombol az antiszemitizmus a multikulti Berlinben, ahol ismét egy zsidó férfira támadtak, most egy hetvenéves ember volt az áldozat. A berlini rendőrkapitányság jelentette be, hogy kedden a főváros északi részén elhelyezkedő Pankow nevű kerületben támadták meg a biztonsági okokból meg nem nevezett férfit. A rendőrség szerint nyilvánvaló, hogy zsidó származása miatt inzultálták a hetvenéves áldozatot, [...]

Németországban körülbelül 20 millió migrációs hátterű személy él, és ez a tendencia folyamatosan, 2-4 százalékkal növekszik minden évben. A német nagyvárosokban, például Berlinben olyan városrészek jönnek létre, ahol már párhuzamos társadalmakról kell beszélni. Itt már az integráció sem szükséges, mert csak egymással találkoznak, egyes iskolákban már több mint 90 százalékban migrációs hátterű gyerekek tanulnak

– mondta a tudósító.

Kiszelly Zoltán politológus az M1 esti műsorában azt mondta, hogy Németországban egy olyan folyamat zajlik le, hogy a bevándorláspárti jobboldal most már a bevándorláspárti Zöldekkel akar koalíciót kötni. Elmondása szerint hiába erősödnek valamilyen szinten a bevándorlásellenes pártok, egy ilyen koalíció azt mutatja, hogy továbbra is egy bevándorláspárti kormány várható az országban. Szerinte legfeljebb a bevándorlás mértékét tekintve lehetnek változások, ugyanakkor a 2017-es választások után a CDU és a CSU is 70-80 ezer migráns befogadásáról beszélt. A finomítás most abban rejlik, hogy ez a szám évi 50-60 ezer migránst jelentene – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére