Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

Bertha László

2019.01.16. 12:28

A kilépési megállapodást elutasító brit alsóházi szavazást követõen egyre kellemetlenebb helyzetben vannak a Brüsszelben és Strasbourgban székelõ bürokraták.

Soha nem volt még ekkora a veszélye az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválásának”

– jelentette ki Michel Barnier, az Európai Unió Brexit-ügyi főtárgyalója szerdán, a megállapodást elutasító brit alsóházi szavazásra reagálva.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris vitáján Barnier úgy fogalmazott, hogy „sajnálattal vette tudomásul” a voksolás eredményét, majd aggodalmát fejezte ki, hogy mindössze tíz hét van hátra az Egyesült Királyság tervezett kilépésének dátumáig, így fel kell készülniük az úgynevezett kemény, „hard Brexitre”.

A Soros Györggyel baráti viszonyt ápoló Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke a vita során azt mondta, hogy a „kudarc” ellenére az EU folytatja a szerződés ratifikációját. Timmermans emellett hozzátette, hogy a brit kilépés jelentős károkat fog okozni mindkét oldal számára.

Az ülésen több baloldali és liberális képviselő sem volt hajlandó elfogadni a brit képviselők döntését, így „kiábrándító és dühítő cirkusznak” nevezték az ottani belpolitikát, szót sem ejtve Brüsszel felelősségéről a kiválási folyamatok kapcsán.

A Brexit-párti Nigel Farage a felszólalásában az Európai Uniót és a brit miniszterelnököt is bírálta. Mint mondta, ha Theresa Maynek lenne szemernyi becsülete, akkor lemondana. Álláspontja szerint meglepő eredményt hozhat, ha rákényszerítenek az országra egy második referendumot, mivel az emberek a korábbinál is nagyobb arányban szavaznának a távozásra.

A brit parlament alsóháza kedd este – a várakozásoknak megfelelően – hatalmas arányban elutasította a megállapodást. Az egyezményre 202 képviselő szavazott igennel, 432 nemmel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére