Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindeközben Amerikában: a szoci politikus megvédte az antiszemita demokrata társát

Bokor Gábor

2019.03.05. 20:58

Alexandria Ocasio-Cortez, az amerikai baloldal botrányhõse megvédte Ilhan Omar szomáliai származású képviselõt, aki ismét antiszemita kijelentésekkel került a címlapokra. Újabb ékes bizonyítéka ez az eset annak, hogy az Izrael-ellenesség és a baloldal kéz a kézben jár.

Napok óta attól hangos az amerikai sajtó, hogy Ilhan Omar, a Kongresszus szomáliai származású demokrata képviselője sorozatosan antiszemita, Izrael-ellenes kijelentéseket tett, ami még párttársai körében is kivágta a biztosítékot. Nancy Pelosi házelnök azt tervezi, hogy nemsokára kiadnak egy határozatot, melyben elhatárolódnak minden zsidóellenes kijelentéstől, többek között Omar megnyilvánulásaitól. Omar azzal kezdte meg a gyűlöletcunamit, hogy úgy fogalmazott, szerinte rossz dolog Izrael amerikai támogatása, ugyanis az nem más, mint egy idegen állam melletti hűségnyilatkozat. 

Az amerikai törvényhozók azért támogatják Izraelt, mert adományokat kapnak az Egyesült Államok legbefolyásosabb Izrael-barát lobbijától, az AIPAC-től"

– állt Omar egyik azóta törölt tweetjében, melyet a Neokohn szemlézett. 

Egy másik, Twitterre feltöltött rövid üzenetében a szomáliai származású képviselő azt írta, hogy szerinte a zsidó állam hipnotizálta a világot, ezért Allahnak kellene felébreszteni az embereket, hogy lássák Izrael ördögi cselekedeteit. Amerikában több zsidó szervezet azt követeli, hogy Omart távolítsák el a képviselőház külügyi bizottságából. 

Donald Trump amerikai elnök mellett Mike Pence alelnök is megszólalt az Omar-ügyben. Pence szerint Ilhan tweetjei szégyenteljesek, bocsánatkérő szavai pedig elégtelenek voltak. Donald Trump annyit reagált, hogy a megjegyzések sötét napot jelentenek Izrael számára.

És ekkor jött a szocik üdvöskéje, aki szerint ez rendben van

Az Egyesült Államok egyik baloldali "sztárja", a még csak 28 éves Alexandria Ocasio-Cortez, aki eddig Omarhoz hasonlóan csak botrányos kijelentéseivel tudott csak a címlapokra kerülni. Az egyik legdurvább eset az volt, mikor a demokrata színekben politizáló, magát szocialistának valló kongresszusi képviselő azt mondta, hogy az Egyesült Államok déli határát ostromló közép-amerikai migránsok olyanok, mint a menekülő zsidók.

Hiába ítéli el a fél világ Ilhan Omar zsidóellenes kijelentéseit, Ocasio-Cortez egyből jött és megvédte antiszemita társát. A politikus a Twitteren többször is kiállt a szomáliai társa mellett és olyanokat írt a botrányok kapcsán, hogy azok, akik elítélik az antiszemitizmust, azok igazán felszólalhatnának az iszlamofóbia ellen is. 

Korábban Ocasio-Cortez azt írta, hogy Ilhan Omar tanult a korábbi hibáiból, ami nem jellemző az amerikai élet más vezetőire. Egyelőre úgy tűnik, hogy ekkor is hazudott. A terv szerint szerdán lesz szavazás arról, miképp és hogyan ítéljék el Ilhan Omar nyíltan antiszemita kijelentéseit. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére