Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milliárdokért vesznek a románok amerikai fegyvereket

Sümeghi Lóránt

2017.07.12. 09:58

Az Egyesült Államok mintegy négymilliárd dollár értékben ad el Patriot típusú rakétaelhárító védelmi rendszert Romániának - jelentette be kedden az amerikai külügyi tárca és a védelmi minisztérium.
WASHINGTON, 9:58

Az Egyesült Államok mintegy négymilliárd dollár értékben ad el Patriot típusú rakétaelhárító védelmi rendszert Romániának – jelentette be kedden az amerikai külügyi tárca és a védelmi minisztérium.

A fegyvereladásról Klaus Iohannis román államfő június eleji washingtoni látogatásakor állapodott meg Donald Trump amerikai elnökkel. Mint valamennyi hasonló esetben, a külügyminisztériumnak és a védelmi minisztériumnak jóvá kell hagynia a politikusok által kötött megállapodást, majd erről a Pentagon tájékoztatja a kongresszust, amely elvileg harminc napon belül megvétózhatja a döntést.

A románok igencsak szeretik az amerikai befolyást és jelenlétet.

Mint ismert, 2003-ban Bukarest – a NATO-csatlakozás után – az észak-erdélyi autópálya megépítésének kivitelezését nem románra, hanem amerikai vállalatra bízta, az iraki háború idején engedélyezte a sokak által kritikával illetett titkos CIA-börtön működtetését román területen, és a fekete-tengeri gázmezői nagy részének kitermelését is átengedte az amerikai ExxonMobilnak, melynek korábban Rex Tillerson amerikai külügyminiszter volt az elnök-vezérigazgatója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére