Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milanovic végleg megbukott

Bertha László

2016.09.12. 16:38

Az egykori horvát miniszterelnök, az ellenzéki szociáldemokraták elnöke pártja választási veréségét követõen bejelentette, hogy nem indul a pártelnöki tisztségért.
ZÁGRÁB, 16:38

Az egykori horvát miniszterelnök, az ellenzéki szociáldemokraták elnöke pártja választási veréségét követően bejelentette, hogy nem indul a pártelnöki tisztségért.

Zoran Milanovic arra kérte pártját, hogy mielőbb tartsák meg a párton belüli választásokat. A bukott politikus a döntését azzal indokolta, hogy az SDP nem szerezett elég mandátumot a kormányalakításhoz, „nagykoalícióról pedig szó sem lehet, mert nincs semmi értelme”.

A mi szavazóink kényes növények, elterelheti gondolatukat a választásokról egy szép nap, az eső, egy rosszalló tekintet vagy szó, nem mérnek bennünket egyforma mércével.”

– mondta Milanovic a vasárnapi választásokra reagálva.

Milanovicot egy újságíró arról is megkérdezte, hogy miért nem gratulált a győztes jobboldali HDZ-nek. A politikus úgy válaszolt, hogy csak akkor fog gratulálni, ha a párt elnézést kér tőle a kampányban folytatott rágalmazó hadjáratért, erre azonban nem számít.

A választási eredmények százszázalékos feldolgozottsága alapján a HDZ a diaszpóra képviselőivel együtt 61, az SDP irányította koalíció pedig 54 mandátumot szerzett vasárnap a 151 tagú törvényhozásban. Így sem a HDZ, sem az SDP nem tud önállóan kormányt alakítani, mivel egyikük sem tudott elegendő szavazatot begyűjteni. Ehhez 76 képviselő támogatására van szükség.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére