Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amikor egy arctetovált exbűnöző rapper is gerincesebb, mint Puzsér Róbert

Békési Marcell

2020.11.02. 17:30

Egyre-másra állnak ki nyíltan a konzervatív értékek és Donald Trump mellett a legifjabb generáció rapperei, pedig ők – ismerve a kiadók politikai beállítottságát – mindent elveszíthetnek. Olyan igazságokat mernek kimondani a rasszizmusról és a BLM-mozgalomról, amelyekkel kapcsolatban még az őket végletekig lenéző Puzsér Róbert is hozzásimult a ballib ideológiához.

 

Itt vagyok én, egy gazdag kib*szott n*gger. Ha ebből sem jön le valakinek, hogy Amerika már megértette, hogy a feketék élete számít, akkor nem tudom, mi van. Ott van ő [mutat az operatőrre]. Ő fehér. Mégis: ő kameráz engem. Ne jöjjenek nekem ezzel a hülyeséggel”

– végződik Lil Wayne, az egyik leghíresebb fiatal rapper coming outja a rasszizmus kérdéséről.

Az ABC riportere megkérdezi az arctetoválásairól ismert fekete rappert, hogy mit gondol a „Black Lives Matter”-ről, mire a rapper visszakérdez: „Hogy miről?” A riporter elmagyarázza, hogy miről szól a mozgalom, arra viszont nyilvánvalóan nem számít, hogy a rapper őt és az egész mozgalmat nevetségessé teszi, majd mérgesen kivonul a stúdióból.

Lil Wayne kijelentése hatalmas felháborodást keltett, viszont elindított egy folyamatot: ő volt az első ismert fekete zenész, aki elpártolt a demokratáktól, és kijelentette, hogy „rasszizmus nem létezik”, legalábbis ilyen formában, és nem lesz a játékszerük.

Lil Wayne azóta Trump-fan, legutóbb pénteken biztosította támogatásáról az elnököt.

Azóta tudjuk, hogy számos másik zenész is követte a példáját, az ismertebbek közül Kanye West esete szólt nagyot, de az igazán nagy áttörést a BLM-mozgalom hozta el, és a választási kampány: tucatjával álltak át híresebb rapperek Trump oldalára, és vették fel a MAGA feliratú sapkát, köztük 50 Cent, azzal a kijelentéssel, hogy „Nem akarok 50 centből 20 cent lenni Joe Biden miatt”, utalva a politikus adóreformjára.

B*szd meg, Sleepy Joe!

Már nemcsak a fekete rapperek támogatják az elnököt, hanem a „latinok” is: a kampány finisében a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő, arctetoválásairól is ismert Lil Pump szintén kiállt az elnök mellett:

a fiatal rapper, a SoundCloud-generáció talán legismertebb előadója 17,5 milliós követői táborát biztatja arra, hogy Trumpot támogassák szavazatukkal.

Lil Pump Gazzy Garcia néven született Floridában, és 2016-ban kezdett zenélni

Attól függetlenül, hogy mennyire szeretjük vagy nem szeretjük a műfajt, ilyen bátor kiállást – ismerve az amerikai producerek, valamint a Spotify és Deezer politikai beállítottságát – sajnos sok hazai szalonkonzervatív értelmiségitől sem várhatunk BLM-kérdésben.

Akkor most ki érdemel nagyobb tiszteletet: egy arctetovált huszonéves exbűnöző vagy az őt végletekig lenéző, mégis gerinctelenebbül a ballibhez simuló Puzsér Róbert?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére