Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsokat telepítettek az egyetemre, leállt az oktatás

Pörge Béla

2017.09.19. 06:28

Franciaországban a diákok egy része migránsokat telepített egy egyetem campusára, ezért felfüggesztették az oktatást az intézményben.
REIMS, 6:28

Franciaországban a diákok egy része migránsokat telepített egy egyetem campusára, ezért felfüggesztették az oktatást az intézményben.

A reimsi egyetemen, ahol jogi, közgazdasági és bölcsészkar működik, szeptember elején kezdődött meg az oktatás, amelyet hétfőn határozatlan időre felfüggesztett a vezetőség. A felfüggesztés nagyjából 8 ezer diákot érint.

Helyszíni tudósítások szerint a campus parkjában sátrak állnak, amelyekben mintegy negyven migráns él — írja az MTI.

Az Unef hallgatói szervezet arról tájékoztatta a francia sajtót, hogy a diákok részéről kollektív döntés született, miszerint a migránscsaládokat bekötöztetik a campus parkjába, miután az egyik városi parkot el kellett hagyniuk.

Felszólítjuk a helyi hatóságokat, a reimsi önkormányzatot és a prefektúrát, hogy sürgősen biztosítson szállást ezeknek a családoknak"

— olvasható az Unef sajtóközleményében. A diákszervezet szerint semmi nem indokolja az egyetem bezárását, nincs semmilyen veszély.

Az egyetem hétfő délután bejelentette, hogy közigazgatási bírósághoz fordul a megfelelő döntés érdekében.

Nem kérünk kiürítést, hanem azt kérjük a bírótól, hogy mondja meg, milyen intézkedést kell meghoznunk"

— mondta az egyetem szóvivője. A bírósági döntés meghozataláig, amely a héten várható, a campus zárva marad a szóvivő szerint, miután az egyetem nem tudja szavatolni sem az egyetemen dolgozók és a diákok, sem a sátorlakók biztonságát, akik között gyerekek, nők és idős emberek is vannak. 

A 188 ezer lakosú Reims önkormányzati hivatala azt mondta az AFP francia hírügynökségnek, hogy az egészségügyi körülmények nem teszik lehetővé az embereknek, hogy hosszú ideig az egyetem parkjában éljenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére