Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsok foglalták el Athén főpályaudvarát, azt kiabálják: Németország, Németország!

Bokor Gábor

2019.04.05. 16:10

Legalább kétszázan vannak, a gyerekeiket is a sínekhez terelték.

Péntek napközben migránsok százai foglalták el Athén Larisis nevű pályaudvarát. Az illegális bevándorlók azt kiabálják – míg a síneken randalíroznak –, hogy "Németország, Németország!", ezzel is nyomatékosítva, hogy nem elégednek meg a dél-európai állammal, ők tovább akarnak menni Nyugat-Európa irányába, Németország a céljuk.

A migránsok balhéja miatt a főváros és  Szaloniki között nem járnak a vonatok, jelentősek a késések országszerte. A helyszínen sok a rohamrendőr, akik igyekeznek megfékezni az erőszakot, egyes információk szerint hatalmas erővel jelentek meg a pályaudvar környékén.  

Az illegális bevándorlók a síneken szaladgálnak, vagy épp leülnek oda, hogy így gátolják meg a vasúti járművek haladását, amelyeket biztonsági okokból teljesen leállítottak a környéken. 

A görög állami vasúttársaság, a TrainOSE ideiglenesen felfüggesztette a jegyek árusítását az illegális migránsok akciója miatt. Egyesek arról számoltak be, hogy néhány migráns gyalog indult útnak a síneken Szaloniki irányába. Az illegális bevándorlók Diavata városába akarnak eljutni, mely az előbb említett észak-görögországi nagyváros közelében található, nem messze a macedón határtól. 

A közösségi oldalakon a bevándorláspárti médiumok azt ajánlották, hogy a migránsok minél hamarabb próbáljanak meg átkelni a határon, mivel azt újra megnyithatják. Emiatt a diavatai kukoricásokban az elmúlt pár héten már több mint ötszázan rejtőztek el, csak arra várva, hogy meginduljanak Macedónia felé. 

A határokat eddig is zárva tartottuk, és úgy maradnak a jövőben is"

– mondta Dimitris Vitsas görög bevándorlásügyi miniszter, majd hozzátette, hogy az embercsempészek félrevezették azokat a migránsokat, akik elindultak. Azzal hitegették a bevándorlókat, hogy nemsokára megnyílhat a határ. 

Az AFP francia hírügynökség szerint csütörtökön, valamint a mai napon is erőszakba torkollott a helyzet Diavatában a migránsok és a rendőrök között, akiknek végül könnygáz segítségével sikerült megállítaniuk a felbőszült bevándorlókat. Görögországban jelenleg közel hetvenezer illegális bevándorló él, döntő többségük szíriai vagy iraki. 

Újabb migránskaraván készülődik Nyugat-Európa felé: tízezrek akarnak elindulni

A Migrációkutató Intézet legújabb elemzésében azt írja, hogy illegális bevándorlók tízezrei tervezik, hogy a következő hetekben útnak indulnak Törökországból, illetve Görögországból Németországba. A Migrációkutató Intézet csütörtökön hozta nyilvánosságra legújabb elemzését, melyben azt írják, hogy szíriai bevándorlók akár tízezrei indulhatnak el a következő hetekben Németország felé.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére