Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felvételen: migránsellenes tüntetést oszlattak fel Görögországban

Bertha László

2018.04.23. 12:48

Könnygázzal és botokkal oszlatott fel egy migránsellenes tüntetést a görög rendõrség Leszbosz székvárosában, Mitilíniben, majd hétfõre virradóra kitelepítette a városközpontban ülõsztrájkoló, többségében afgán menedékkérõket.
MITILÍNI, 12:48

Könnygázzal és botokkal oszlatott fel egy migránsellenes tüntetést a görög rendőrség Leszbosz székvárosában, Mitilíniben, majd hétfőre virradóra kitelepítette a városközpontban ülősztrájkoló, többségében afgán menedékkérőket – adta hírül az ERT görög állami rádió.

Az éjszaka folyamán lezajlott művelet során a rendőrség buszokra ültette a tiltakozó menedékkérőket, és a móriai táborba szállíttatta őket. A helyi média szerint az egész nem tartott tovább 10 percnél.

A feldühödött tömeg és az akadozva haladó menedékjogi eljárásuk miatt tüntető bevándorlók közötti vasárnapi összecsapásokban több tucat menedékkérő könnyebben megsérült. A többségében fiatalokból álló csoport sértegette, valamint kövekkel és üvegekkel dobálta meg az ülősztrájkolókat, akik múlt szerda óta táboroztak a Mitilíni központjában található Szapphó téren. A tüntetők petárdáztak és kukákat gyújtottak fel. A két tábort a rendőrségnek kellett szétválasztania.

A nagyrészt Afganisztánból érkezett menedékkérők napok óta azért tüntettek, hogy gyorsítsák fel eljárásukat, tegyék lehetővé szabad mozgásukat, és szállítsák őket a szigetről Görögország belsejébe.

A görög szigetek regisztrációs központjai túlzsúfoltak. A Leszboszon található, mindössze 3000 férőhelyes móriai táborban például 6500-an élnek a görög hatóságok információi szerint – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére