Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Míg békésen aludtál, Észak-Korea rászabadított valamit a világra

Bokor Gábor

2017.09.15. 06:28

Péntekre virradóra Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel Phenjan egyik külsõ kerületébõl keleti irányba. A hírügynökségek tájékoztatása szerint a rakéta átrepült Japán második legnagyobb szigete, Hokkaido felett, majd a Csendes-óceánba csapódott.
PHENJAN, 6:28

Péntekre virradóra Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel Phenjan egyik külső kerületéből keleti irányba. A hírügynökségek tájékoztatása szerint a rakéta átrepült Japán második legnagyobb szigete, Hokkaido felett, majd a Csendes-óceánba csapódott.

Alig pár perccel a rakéta kilövése után a dél-koreai Jonhap hírügynökség írta meg először, hogy a számítások szerint Phenjan egyik külső kerületéből egy ballisztikus rakétát lőttek ki. A japán portálok nem sokkal később jelezték, hogy valóban kilőtt valamit a kommunista diktatúra, hiszen a szerkezet áthaladt Hokkaido felett, majd Erimo városától kétezer kilométerre keletre csapódott a tengerbe.

A szakértők még nem tudták azonosítani a rakéta típusát, egyelőre annyit tudni, hogy körülbelül 3700 kilométeres hatótávolságú rakétáról van szó, amely mintegy 770 kilométeres magasságban repült. Japánban egyelőre időlegesen nem járnak a vonatok az északi régiókban. A japán politikusok rögtön elítélő nyilatkozatokat adtak ki az újabb rakétateszttel kapcsolatban.

Szuga Josihide, a japán kormány főtitkára pénteki tokiói sajtóértekezletén elfogadhatatlannak nevezte az effajta cselekményeket.

Japán soha nem fogja eltűrni ezeket a sorozatos provokációkat, és határozottan tiltakozik Phenjannál. A szigetország szorosan együttműködik az Egyesült Államokkal és Dél-Koreával és a többi érintett állammal, hogy sürgősen megfelelő választ adjon Phenjan újabb lépésére"

– fogalmazott Josihide.

Alig több mint két hete lőtt fel utoljára ballisztikus rakétát Észak-Korea. Az augusztus 29-i rakétakísérlet során a kilőtt szerkezet átrepült Japán felett, majd a Csendes-óceánba csapódott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére