Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Miért támadta meg Oroszország Ukrajnát?

888.hu

2022.03.08. 17:40

2022. február 24-én – Vlagyimir Putyin szavaival – „különleges katonai műveletet” kezdett meg az orosz hadsereg Ukrajnában. Ez gyakorlatilag a két ország közötti háború kirobbanását jelentette. Az Axióma videója bemutatja a háborúhoz vezető előzményeket, okokat és azt, hogy mi vezethette Putyint döntése meghozatalában.

 

Az Axióma csapata Ukrajna orosz megszállásának előzményeit egészen 1945-től, a kétpólusú világrend kialakulásától kezdődően, a Varsói szerződésen majd a Krím-félsziget 2014-es annektálásán át, egészen az idei eseményekig mutatja be.

Putyin végignézte a NATO-bővülés négy körét, az Egyesült Államok kilépését a fegyverkezést korlátozó nemzetközi egyezményekből, majd Washington egyre emelkedő Ukrajnának juttatott katonai támogatását”

– ismertetik a videóban.

 

Kiemelték, hogy még az erős orosz médiajelenlét ellenére is 2021-ben egy felmérés szerint az ukránok 69%-a csatlakozna az EU-hoz, 57%-a pedig a NATO-hoz is.

 

Ehhez még hozzájött egy politikailag megosztott Európai Unió, a Covid, egy amerikai kormányváltás, egy azzal járó katasztrofális kivonulás Afganisztánból, és még egy teljesen új német kormány is”

– foglalják össze.

 

Rávilágítanak, hogy az orosz invázió eredménye egy erősnek tűnő nyugati összetartás. A NATO most először mozgósította például a gyorsreagálású erőit,

az oroszellenes szankciókat pedig olyan semleges országok is támogatják, mint Svájc.

 

 

A nagy kérdés viszont, hogy az a patthelyzet, amibe Putyin a nyugatot nukleáris erejénél fogva belekényszeríti, meddig tartható fenn.

 

A videót itt lehet megtekinteni:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére