Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Miért támadta meg Oroszország Ukrajnát?

888.hu

2022.03.08. 17:40

2022. február 24-én – Vlagyimir Putyin szavaival – „különleges katonai műveletet” kezdett meg az orosz hadsereg Ukrajnában. Ez gyakorlatilag a két ország közötti háború kirobbanását jelentette. Az Axióma videója bemutatja a háborúhoz vezető előzményeket, okokat és azt, hogy mi vezethette Putyint döntése meghozatalában.

 

Az Axióma csapata Ukrajna orosz megszállásának előzményeit egészen 1945-től, a kétpólusú világrend kialakulásától kezdődően, a Varsói szerződésen majd a Krím-félsziget 2014-es annektálásán át, egészen az idei eseményekig mutatja be.

Putyin végignézte a NATO-bővülés négy körét, az Egyesült Államok kilépését a fegyverkezést korlátozó nemzetközi egyezményekből, majd Washington egyre emelkedő Ukrajnának juttatott katonai támogatását”

– ismertetik a videóban.

 

Kiemelték, hogy még az erős orosz médiajelenlét ellenére is 2021-ben egy felmérés szerint az ukránok 69%-a csatlakozna az EU-hoz, 57%-a pedig a NATO-hoz is.

 

Ehhez még hozzájött egy politikailag megosztott Európai Unió, a Covid, egy amerikai kormányváltás, egy azzal járó katasztrofális kivonulás Afganisztánból, és még egy teljesen új német kormány is”

– foglalják össze.

 

Rávilágítanak, hogy az orosz invázió eredménye egy erősnek tűnő nyugati összetartás. A NATO most először mozgósította például a gyorsreagálású erőit,

az oroszellenes szankciókat pedig olyan semleges országok is támogatják, mint Svájc.

 

 

A nagy kérdés viszont, hogy az a patthelyzet, amibe Putyin a nyugatot nukleáris erejénél fogva belekényszeríti, meddig tartható fenn.

 

A videót itt lehet megtekinteni:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére