Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mexikói drogháború: újabb tömegsírt találtak

Bokor Gábor

2018.10.26. 07:25

Az ország nyugati részében található Jaliscóban bukkantak az újabb tömegsírra, melyben legkevesebb 19 ember földi maradványait találták meg.
LAGOS DE MORENO, 07:25

Az ország nyugati részében található Jaliscóban bukkantak az újabb tömegsírra, melyben legkevesebb 19 ember földi maradványait találták meg. 

A péntek reggeli tájékoztatás szerint a tömegsírban 16 férfi és három nő holttestére bukkantak. A maradványok között mindössze két koponyát találtak. A nyomozók szerint az embereket négy hónapja gyilkolhatták meg. Az év eleje óta több ember is eltűnt Lagos de Morenóból, vélhetően az ő holttestüket tartalmazta a sír.

A régióban az utóbbi időben a kábítószer-bűnözéssel összefüggésben lángolt fel az erőszak. A múlt héten Jalisco fővárosának, Guadalajarának közelében bukkantak a hatóságok egy 16 tetemet rejtő tömegsírra.

Beszólt a maffiának: tegnap még sztár volt, mára halott

Juan Luis Lagunas Rosales nemrég még a YouTube-videói miatt volt híres a közép-amerikai országban, azonban egyik felvételén beszólt az El Mencho nevű drogbárónak, így mára brutálisan megölték. Zűrös gyerekkora volt a most megölt Juan Luis Lagunas Rosalesnek. Abban a Sinaola tartományban nőtt fel, ami a mexikói kokainbirodalom központjának tekinthető.

Március óta a mostanival összesen 94-re emelkedett a tömegsírokban fellelt holttestek száma Jaliscóban. Az elmúlt 12 évben Mexikóban 200 ezer gyilkosság történt, és hivatalos statisztikák szerint 35 ezer ember eltűnt. Csak tavaly több mint 29 ezer embert gyilkoltak meg az országban.

A halottasházak megteltek, nem tudnak befogadni ilyen sok halottat, ráadásul az orvosszakértők sem tudnak megbirkózni ennyi holttesttel. A múlt hónapban robbant a hír, hogy Jalisco szövetségi tagállam Tlajomulco településen több mint 270 holttestet tárolnak egy hűtőkocsiban, mert nem tudják elhelyezni a halottakat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére