Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mexikó korlátozza a külföldi szervezetek tevékenységét

888.hu/MTI

2020.12.16. 07:48

Elfogadta kedden a mexikói törvényhozás alsóháza azt a módosító javaslatot, amelyet a szenátus már előző héten megszavazott, s amely korlátozza a külföldi szervezetek tevékenységét a latin-amerikai országban.

Elemzők szerint a jogszabály az Egyesült Államoknak szánt fricska, miután az elmúlt hetekben a két ország között feszültség alakult ki a kábítószer-ellenes műveletek miatt. Washington bírálta is a javaslatot, amely megnehezíti az amerikai hatóságok fellépését a mexikói bűnbandák ellen.

A törvény nem nevesíti az Egyesült Államokat, de a mexikói elnök azt követően terjesztette elő a törvénymódosítást, hogy Los Angelesben őrizetbe vették Salvador Cienfuegos korábbi mexikói védelmi minisztert kábítószerrel kapcsolatos vádakkal, majd a politikust később szabadon engedték.

A módosítás értelmében a Mexikóban tevékenykedő külföldi szerveknek minden információt meg kell osztaniuk a mexikói hatóságokkal, és nem mentesülnek a következmények alól, ha bűncselekményt követnek el. Az amerikai hatóságok óvakodnak megosztani információkat a helyi hatóságokkal, mert megítélésük szerint a kábítószeres bűnszervezetek sok helyen beférkőztek a bűnüldöző szervek soraiba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére