Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkeléknek fogalmuk sincs arról, mit akar Trump

Nagy Gábor

2017.01.06. 14:38

Sötétben tapogatózik Németország. Legalábbis egy magas rangú német tisztviselõ azt állítja, nem tudják, mik Trump külpolitikai céljai.
BERLIN, 14:38

Sötétben tapogatózik Németország. Legalábbis egy magas rangú német tisztviselő azt állítja, nem tudják mi Trump külpolitikai céljai.

Német diplomaták – akik az elmúlt napokban megbeszéléseket tartottak a novemberben megválasztott amerikai elnök, Donald Trump csapatával – azt állítják, az eddigi tárgyalások folyamán nem tudták kitalálni, milyen kül- és biztonságpolitikai koncepciót akar a jövendőbeli Trump-adminisztráció.

Martin Schaefer, a német külügyminisztérium szóvivője pénteken úgy fogalmazott:

Ez a helyzet számunkra még mindig homályos, hiszen nem tudunk összefüggő és átfogó képet festeni arról, hogy milyen kül- és biztonságpolitikát kíván folytatni a Trump-adminisztráció a világban."

Donald Trump már a választási kampányban is pozitív hangnemben beszélt Vlagyimir Putyinról. Ha január 20-a után elkezd enyhülni a Washington és Moszkva közötti rideg viszony, akkor Angela Merkel német kancellár könnyen két tűz közé kerülhet, hiszen Németország támogatta az Európai Unió Oroszországgal kapcsolatos szankcióinak kiterjesztését az ukrajnai konfliktusban betöltött szerepe miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére