Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelék németként tekintenek az országukban élõ törökökre

Tóth Dalma

2017.07.22. 20:28

Sigmar Gabriel külügyminiszter a Bild címû német lap szombati lapszámában megjelent nyílt levelében, megbecsülésérõl biztosította a Németországban élõ törököket.
BERLIN, 20:28

Sigmar Gabriel külügyminiszter a Bild című német lap szombati lapszámában megjelent nyílt levelében, megbecsüléséről biztosította a Németországban élő törököket.

Habár Németország és Törökország között egyre feszültebb a viszony, Sigmar Gabriel szerint az nem érinti az országukban élő törököket – írja az MTI.

A Berlin és Ankara kapcsolatában bejelentett irányváltás nem a Törökországban élő emberek és nem is a Németországban élő török gyökerekkel rendelkező személyek ellen irányul – hangsúlyozta a német és török nyelven egyaránt nyilvánosságra  hozott dokumentumban a német külügyminiszter

Ebből a szempontból közömbös, mennyire feszültek a politikai kapcsolatok Törökország és Németország között. Számunkra egyértelmű, hogy Önök, németországi török származású emberek, hozzánk tartoznak, akár van német útlevelük, akár nincs”

– emelte ki. Az országban élő törökök száma meghaladja a hárommilliót.

A külügyminiszter a Törökországban  fogva tartott  Peter Steudtner német jogvédő és öt társa ügyében elismételte:

Berlin nem fogja tétlenül nézni állampolgárai letartóztatását [...] meg fogjuk védeni őket."

Sigmar Gabriel a német-török kormányzati viszony romlása miatt csütörtökön irányváltást jelentett be a kapcsolatokban. A német külügyminisztérium az új politika keretében figyelmeztette a Törökországba utazó németeket, hogy bárkit bármikor önkényesen megfoszthatnak szabadságától, ezért fokozott óvatosságra van szükség. Bejelentette továbbá, hogy  elhatározták a törökországi beruházásokhoz nyújtott állami garanciavállalások felülvizsgálatát. Hasonló utalást tett a Törökországnak szánt úgynevezett uniós előcsatlakozási támogatásokkal összefüggésben is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére