Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelék nehezen találnak koalíciós partnert

Tóth Dalma

2017.10.26. 15:28

A Focus Alexander Dobrindttal, a CSU politikusával készített interjút a koalíciós tárgyalások kapcsán, amelyben Dobrindt kifejtette, hogy az FDP-vel és a Zöldekkel folytatott megbeszélések során három fontos témakör körül bontakozott ki vita: a klímavédelem, a bevándorlás és a digitalizáció kérdéskörében.
BERLIN, 15:28

A Focus Alexander Dobrindttal, a CSU politikusával készített interjút a koalíciós tárgyalások kapcsán, amelyben Dobrindt kifejtette, hogy az FDP-vel és a Zöldekkel folytatott megbeszélések során három fontos témakör körül bontakozott ki vita: a klímavédelem, a bevándorlás és a digitalizáció kérdéskörében.

A CSU politikusa elmondta, hogy azért haladnak lassan a tárgyalások, mert minden témakört kétszer beszélnek át, majd utána belemennek a mélyebb részletekbe.

A párt három fontos elképzelést tart szem előtt a tárgyalások során: a családok tehermentesítése, a szolidaritási adó eltörlése, és jövőbeli projektekbe történő beruházások megvalósítása.

A klímatárgyalások kapcsán a CDU álláspontja az, hogy Németország egyetért a nemzetközi klímacélokkal, viszont egyedül nem képesek azokat megvalósítani. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez nemzetközi összefogás kell, amiben a világ minden egyes régiójának részt kell vennie. A tiszta energiatermelésnek mindenhol meg kellene valósulnia, és az esőerdők védelmének is prioritást kellene élveznie.

Dobrindt szerint a CDU és a CSU egyértelmű álláspontot képvisel a migráció kapcsán. Nem szeretnék, ha még egyszer megvalósulna az, ami 2015-ben történt. A migrációs hullám akkor hágott a tetőfokára, hiszen Berlin megnyitotta kapuit az illegális bevándorlók előtt, és közel egymillió, elsősorban közel-keleti migráns érkezett az országba. Merkelék ezért csak akkor hajlandóak aláírni a koalíciós szerződést, ha az a bevándorlás kérdéskörében egy tiszta üzenetet közöl a rájuk vonatkozó korlátozások kapcsán. Egy döntéshozó és egy kitoloncolási központot szeretnének létrehozni, hogy a visszautasított menedékkérőket nyomon tudják követni. Továbbá ki akarják bővíteni a biztonságosnak minősített országok listáját, valamint a családegyesítésekre vonatkozó szabályokat is tovább szigorítanák.

A Zöldek ezekbe valószínűleg nem fognak belemenni, de a CSU/CDU azon az állásponton van, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne ismétlődhessen meg a 2015-ös helyzet.

A migránsok számát évi 200 ezer főben maximalizálnák, azaz Németország ennyi embert fogadna be évente humanitárius okokból. A képzett munkaerőt továbbra is szívesen látnák, ha az illető már úgy érkezik az országba, hogy rendelkezik munkával és szállással. Ennek érdekében a lakáspiacot is fejlesztenék.

A politikus elmondása szerint egy gigabyte-társadalmat szeretnének építeni. Azt akarják, hogy még a rurális térségekben is elérhető legyen a szélessáv. Céljuk, hogy Németországból egy digitális szolgáltató központot hozzanak létre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére