Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelék már megint nem tudtak megegyezni

Bokor Gábor

2017.11.20. 07:15

Ismételten kudarcba fulladtak a vasárnap késõ estére idõzített berlini egyeztetések a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek elsõ közös kormányának megalakításáról, mivel az FDP kivonult a tárgyalásokról. Merkel ezután jelentette be, hogy az újbóli sikertelen tárgyalásról értesíteni fogja Frank-Walter Steinmeier államfõt.
BERLIN, 07:15

Ismételten kudarcba fulladtak a vasárnap késő estére időzített berlini egyeztetések a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, mivel az FDP kivonult a tárgyalásokról. Merkel ezután jelentette be, hogy az újbóli sikertelen tárgyalásról értesíteni fogja Frank-Walter Steinmeier államfőt.

Jobb nem kormányozni, mint rosszul kormányozni"

– mondta Christian Lindner, a liberális FDP elnöke, miután pártja bejelentette, hogy kivonult a tárgyalásokról.

A politikus hozzátette, a hetekig tartó megbeszéléseken nem sikerült megtalálni a közös alapot Németország modernizációja érdekében, és nem sikerült megteremteni a bizalmat a pártok között. A pártok közti egyeztetés október 18-án kezdődött, azaz egy hónapja képtelenek megegyezni egymással, és ha már most egymásra csapják az ajtót, kérdéses meg tudnak-e egyezni valaha.

Merkelék három dolgot tehetnek:

  • kisebbségi kormányt alakítanak a Zöldekkel
  • tovább kormányoznak a bukott szocikkal (erre minimális az esély, hiszen Schulzék bejelentették, hogy ellenzékben maradnak)
  • vagy új választásokat írnak ki.

A CDU/CSU kész folytatni a felelősségteljes tárgyalásokat. Ezen a napon mélyen el kell gondolkodni azon, hogy milyen irányba megy tovább Németország. Mint kancellár minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy az országot jól irányítsuk a következő nehéz hetekben"

– mondta hétfő hajnalban Merkel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére