Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Merkelék hajlandóak összeállni a radikális baloldallal is a hatalom érdekében”

Bokor Gábor

2019.06.19. 11:50

Mondta Jörg Meuthen, a bevándorlásellenes AfD EP-képviselője legfrissebb interjújában.

Az AfD európai parlamenti listavezetője interjút adott a Magyar Hírlapnak, melynek elmondta, hogy Angela Merkel jelenlegi szövetségeseivel épp elriasztja azt a maroknyi konzervatív szavazót, aki még rá szavazna.

Egy pártszakadással és frakcióváltással nehezített ciklus után népesebb delegációval, az Identitás és Demokrácia nevű csoportban kezdték meg a munkát, amelynek Meuthen az egyik alelnöke. A szászországi Görlitzben vasárnap volt a polgármester-választás második fordulója, ahol a CDU a bevándorláspárti Zöldekkel, valamint a baloldallal fogott össze, hogy megakadályozzák az AfD-s jelölt győzelmét. Az AfD jelenleg Szászországban és Brandenburgban a legnépszerűbb.

Jörg MeuthenFotó: AFP

Meuthen elmondta, hogy az őszi tartományi választásokon az AfD lesz az egyik legnépszerűbb, a legnagyobb esély arra van, hogy Szászországban mindenkit maga utasítanak majd.

A görlitzi polgármester-választás megmutatta, hogy a CDU nem habozik összeállni a radikális baloldallal sem, hogy megszerezze a hatalmat. Ez biztosan káros lesz a CDU-ra, amit továbbra is széles körben tartanak konzervatívnak. Nem hiszem, hogy a CDU jelenlegi vezetése sokáig fenn tudja tartani ezt a pozíciót, hiszen elriasztja a maradék konzervatív szavazóit is. Szóval emiatt optimistán látom az AfD kilátásait„

– mondta a politikus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére