Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelék fittyet hánytak a rendõrség figyelmeztetésére - így történhetett meg a berlini merénylet

Nagy Gábor

2017.03.26. 13:20

Tavaly decemberben szörnyû terrortámadás történt Németország fõvárosában, Berlinben. Anis Amri, az ISIS harcosa, alig pár nappal Karácsony szent ünnepe elõtt, egy lengyel rendszámú kamionnal belehajtott a tömegbe.
BERLIN, 13:20

Tavaly decemberben szörnyű terrortámadás történt Németország fővárosában, Berlinben. Anis Amri, az ISIS harcosa, alig pár nappal Karácsony szent ünnepe előtt, egy lengyel rendszámú kamionnal belehajtott a tömegbe.

A 2016. december 19-én történt merényletben 12-en meghaltak és rengetegen megsérültek.

A támadás óta – amely az egyik legsúlyosabb merénylet Németország újkori történelmében – nagyon sok információ látott napvilágot. Ezekből egyre inkább az rajzolódik ki, hogy Merkel hibás migránssimogató politikája ("Wir schaffen das"), különböző felelőtlen döntéshozatalok és a biztonsági szervek mellőzése is hozzájárulhatott ehhez a szörnyű tragédiához.

Utóbbit erősíti az is, melyről most hétvégén számolt be a Bild am Sonntag című német lap.

Az újság ugyanis arról írt, hogy a német rendőrség már 9 (!) hónappal korábban figyelmeztette a belügyminisztérium munkatársait arról, hogy Anis Amri öngyilkos merényletre készül.

Egy 2016 márciusában készült jelentésre hivatkozik a lap, amely Anis Amri chat-üzeneteit firtatja. Amri egyik üzenetében azt írta, hogy hozzá ment egy "nővérhez", mire a partnere megkérdezte mit jelent ez – a terrorista pedig azt válaszolta: "Dougma".

A német hatóságok szerint ez a szó – és a jelentésben is ez áll – az öngyilkos merényletekre használt metafora. Ezt a jelentést "valamilyen indok" miatt azonban nem vették figyelembe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére