Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelék azt szeretnék, ha több migráns térne önként haza

Tóth Dalma

2017.05.11. 22:28

Negyven százalékkal csökkent azoknak a migránsoknak a száma, akik önként hagyják el Németországot. A németeknek már muszáj volt lépniük ez ügyben, ezért létrehoztak erre a célra egy külön honlapot.
BERLIN, 22:28

Negyven százalékkal csökkent azoknak a migránsoknak a száma, akik önként hagyják el Németországot. A németeknek már muszáj volt lépniük ez ügyben, ezért létrehoztak erre a célra egy külön honlapot.

A németek készítettek egy új honlapot, aminek az a célja, hogy minél vonzóbbá tegye a migránsok számára az önkéntes hazatérés lehetőségét. Egyelőre csak angol és német nyelven érhető el a tartalom, de néhány héten belül arabul, franciául és a balkáni országok nyelvein is lehet majd tájékozódni. Vajon a honlap hatni fog majd a migránsokra?

Egyesek azért térnek haza, mert nyelvi problémáik adódnak, mások pedig csak nem boldogulnak Németországban, ezért inkább vissza szeretnének menni – árulta el Sanela Selimagic, aki már 10 éve ad tanácsokat migránsoknak.

Németországot összesen 54 096 migráns hagyta el önkéntesen 2016-ban. Tavaly január és március között 13 848 illegális bevándorló tért haza saját döntése alapján, idén viszont még csak 8 468-an döntöttek így.

A "Returning From Germany"  netes portál azoknak biztosít információkat, akik érdeklődnek az önkéntes hazatérés iránt – írja a Deutsche Welle.

Az új honlapon az migránsok arról tájékozódhatnak, milyen az orvosi ellátás, és a munkaerőpiac az országukban, valamint, hogy milyen reintegrációs programokban vehetnek részt otthon. A honlap a migránsokat segítő emberek munkáját is könnyebbé teszi, mert minden információt el tudnak érni egy helyen.

A német kormány most annak az okát kutatja, hogy miért esett vissza 40 százalékkal  az önként hazatérő migránsok száma.

A visszautasított menedékkérők száma tavaly 25 375 fő volt, de Németország azt szeretné elérni, hogy az illegális bevándorlók már a menekültkérelmük elbírálása előtt döntsenek inkább úgy, hogy hazatérnek. Azok a migránsok, akik önként döntenek úgy, hogy hazamennek, pénzt kapnak. A németeknek viszont inkább megéri fizetni nekik ezért, mint a kitoloncolás költségeit finanszírozni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére