Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel szerint a "migráns-segély" is a német identitás alapvetõ részét képzi

Tóth Dalma

2017.06.24. 18:28

A német kancellár felsorolta A-tól Z-ig, hogy mit jelent németnek lenni.
BERLIN, 18:28

A német kancellár felsorolta A-tól Z-ig, hogy mit jelent németnek lenni.

Angela Merkel a Bildnek közel 100 szót sorolt fel, hogy mit jelent szerinte a német életérzés. Természetesen megjegyezte, hogy minden bizonnyal ahány ember, annyiféle válasz létezik, de azért felsorolta az általa legfontosabbnak vélt szavakat. Az ábécé sorrendbe szedett listán természetesen szerepelnek olyan alapvető dolgok, mint a sült kolbász vagy az Oktoberfeszt, de egyes szavak nagy vitát keltettek a németek körében is. 

A kancellár szerint a német identitás részét képzi például az egyházi adó, ami az jelenti, hogy a vallásos emberek fizetésének 8-9 százalékát levonják az egyház részére. Ide sorolta még a német alkotmány első cikkelyét is, amely szerint az emberi méltóság abszolút és az államnak ezt kötelessége tiszteletben tartani és védelmezni. Természetesen nem a fentebb említett szavak okoztak meglepetést a németeknek, hanem olyan kifejezések, amelyek pár éve még eszükbe se jutottak volna.

Angela Merkel szerint a "muszlim" és a "migráns-segély" szavak is a német identitás alapvető részét képzik, amivel sokan nem értettek egyet. 

A migránsválság óta országszerte széles vita alakult ki azt illetően, hogy mit jelent valójában németnek lenni. Németországba több mint 1,5 millió illegális bevándorló érkezett az elmúlt 18 hónapban, a németek pedig arra keresik a választ, hogyan lehetne egyszerre ennyi bevándorlót integrálni, ehhez pedig kulcskérdés számukra, hogy mi adja a német identitás alapját. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére