Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel berágott Ausztriára

888.hu

2016.03.10. 10:48

Nem tetszik neki az osztrák kormány migrációs politikájában bekövetkezett fordulat, és továbbra is közös európai megoldást szeretne.
BERLIN, 10:48

A német kancellárnak nem tetszik az osztrák kormány migrációs politikájában bekövetkezett fordulat, és továbbra is közös európai megoldást szeretne.

Nem vagyok hálás Ausztriának"

– nyilatkozta Angela Merkel kedden arra a felvetésre reagálva, miszerint Németország Brüsszelhez hasonlóan titokban örül annak, hogy Ausztria elintézte a Balkán lezárását. Hozzátette: nem találja szerencsésnek az egyoldalú intézkedéseket.

Szerdán folytatta az osztrákok ostorozását, és kijelentette, hogy nem megoldás a Balkán határkerítésekkel történő lezárása. Szerinte ez hiába eredményezi majd azt, hogy kevesebb menekült érkezik Németországba, közben nagyon nehéz helyzetbe hozza a görögöket. Továbbra is azt gondolja, hogy olyan megoldás kell, amely megfelel mind a 28 tagországnak.

A migrációs útvonal tartósan zárva marad"

– jelentette ki Johanna Mikl-Leitner csütörtökön. Az osztrák belügyminiszter véleménye szerint a balkáni migrációs útvonalat a "józan ész szövetsége" zárta le, és az nem nyílhat meg újra. Elmondta, hogy az emberek

ellenőrizetlen tömeges beáramlását a múlt részévé kell tenni."

Legyen végre rend a menekültkáosz helyett Európában – ez a kívánság vezérelte a balkáni útvonalat lezáró országokat az osztrák tárcavezető szerint, akinek az a véleménye, hogy ez az egyetlen megoldás, minden más a hamis reményeket táplálja és még több ember indít útnak a gazdaságilag leginkább vonzó országok irányába.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére