Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Merkel az európai kormányfõk élõhalottja"

Bertha László

2018.01.22. 14:08

Michael Paulwitz német publicista meglátása szerint Angela Merkel egyre több szövetségesét veszíti el, a német politikai diskurzus pedig egyre inkább jobbra tolódik, ami nem teszi lehetõvé, hogy egy hozzá hasonló személy kerüljön a CDU élére.

A Junge Freiheit című nemzeti-konzervatív hetilapban megjelent írásában a szerző „az európai kormányfők élőhalottjaként” jellemzi a német kancellárt, akinek lejárt az ideje.

Az utóbbi három és fél hónap során még a leghűségesebb, középen álló politikai és társadalmi követői is elfordultak az ügyvezető kancellár asszonytól. Õ azonban nem akar tudomást venni a közelgő végről, és környezete sem – akik tisztában vannak azzal, hogy Merkel karrierjének vége sokuk számára ugyanúgy a véget jelentené…”

írja Paulwitz.

Mint ismert, Németországban szeptember 24-én került sor a szövetségi parlamenti választásokra, azonban azóta sem sikerült Merkelnek kormányt alakítania. A szerző szerint már az is kérdéses – ha létrejön –, hogy mégis meddig marad életképes ez az összezsugorított nagykoalíció, amire pusztán a túlélésért való küzdelem miatt kerülhet sor.

Fokozódik a Merkel-ellenes hangulat

A felvetés, mely szerint „Merkelnek távoznia kell”, egyre hangosabb a CDU/CSU táborában. A Bundestag volt elnöke, Norbert Lammert például a kancellár akarata ellenére lett az Adenauer Alapítvány elnöke, aki nemrég eljátszott a nagykoalíció meghiúsulásának és egy Merkel nélküli, új választások lebonyolításának gondolatával.

A szerző írása szerint Merkel a gazdaság területéről is prominens szószólókat veszített el, a Handelsblatt című tekintélyes gazdasági lap egy sor konszernvezető és középosztálybeli zúgolódását hozta le a „magányossága csúcsán” levő Merkelről. Mindehhez a Die Welt, a Der Spiegel és a Süddeutsche Zeitung is csatlakozott a merkelizmus végéről cikkezve.

Ki lehetne Merkel utódja?

Ennek kapcsán a publicista úgy fogalmaz, hogy akinek ilyesfajta ambíciói vannak, az idő előtt nem emeli ki fejét a fedezékből. A liberális, jobbközép FDP-ben – mely természetesebb szövetségese a CDU/CSU-nak – és a gazdasági körökben is főként egy fiatalabb és dinamikusabb utódban gondolkodnak.

Paulwitz szerint mindez gyorsabban is lejátszódhat, ha végül semmi sem lesz az újabb nagykoalícióból. A legtöbb veszítenivalója a CSU-nak van, mely szeptemberben a bajorországi hatalomért küzd. A bevándorlási és biztonságpolitikával szemben támasztott jelentős igények, Orbán seeoni meghívása és a CSU képviselőcsoportját vezető Alexander Dobrindt írása a polgári-konzervatív fordulatról mind rávilágítanak a törésvonalakra. A helyzetet csak akkor tudja megmenteni a CSU, ha ellehetetleníti a nagykoalíciót és ezzel véget vet a Merkel-korszaknak.

Ez lenne a logikus következménye az AfD választási sikereinek, amely a CSU-t jelenleg nyomás alatt tartja, a politikai diskurzust pedig ismét jobbra tolja. Nem pusztán Merkel ideje járt le, de a Merkel-klónok sem fogják feltartóztatni a CDU hanyatlását. Aki meg akarja újítani az uniót, annak ismét jobbra kell tolódnia”

– írja a Junge Freiheit szerzője.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Infovideóban foglaltuk össze a lényeget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére