Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel abban reménykedik, hogy a brit parlament elfogadja a Brexit-megállapodást

888.hu

2019.03.12. 16:45

Az Európai Unió végsõ, kiterjedt javaslatot tett Londonnak a Brexit ügyében - jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden.
BERLIN, 16:45

Az Európai Unió végső, kiterjedt javaslatot tett Londonnak a Brexit ügyében – jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden.

Világos, átfogó javaslatok születtek, amelyek figyelembe veszik a brit aggályokat, és válaszokat igyekeznek nyújtani ezekre"

– mondta Merkel.

Hozzáfűzte: az Egyesült Királyság rendezett kiválását szeretné, de a brit parlamentnek kell döntenie.

Kifejezetten támogatjuk ezt a lépést. De ez nem nyomásgyakorlásról szól, hanem partnerségről, amelyben a felek saját és mások érdekeit védve próbálnak megoldást találni"

– emelte ki Merkel.

Charles Michel szintén előrelépésként értékelte azt, hogy jogilag kötelező erejű biztosítékokat fogadott el a brit belpolitikai konfliktus alapját képező, úgynevezett ír-északír pótmegoldás ügyében hétfő éjszakai strasbourgi találkozóján Theresa May brit kormányfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Egyben reményét fejezte ki, hogy a józan ész kerekedik felül, észszerű döntés születik a londoni parlament voksolásán.

A brit parlament alsóháza a januári nagyarányú elutasítás után kedd este szavaz ismét a kiválási egyezményről. A szakértők megosztottak abban, hogy a most elért kompromisszum vajon elegendő lesz-e a képviselők többségének megnyeréséhez. Egyesek szerint az új biztosítékok valódi változást jelentenek, mások inkább csak a helyzet kozmetikázásának tartják őket. A kilépésről szóló dokumentum szövege egyébként változatlan, az újonnan megkötött megállapodások külön dokumentumokban vannak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére