Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menekülttábor helyett bérlakás - Görögországban már ez is jár a migránsoknak

Nagy Gábor

2017.12.26. 22:00

Egy görögországi szervezet illegális bevándorlóknak bérel lakásokat azért, mert megteltek a menekülttáborok. Az ENSZ is támogatja a "programot".
ATHÉN, 22:00

Egy görögországi szervezet illegális bevándorlóknak bérel lakásokat azért, mert megteltek a menekülttáborok. Az ENSZ is támogatja a "programot".

A görögországi Kiosz szigetén megtelt a menekülttábor. A hivatalosan 800 fő befogadására alkalmas terület fullon van – mostanra kétezren laknak ott. Egy görög civilszervezet ezért úgy döntött, kiadó lakásokat bérel migráns családok számára.

Az ENSZ menekültügyi szervezete által finanszírozott programban most 53 lakást béreltek ki 239 menekültnek.

Az apartmanok többnyire a városközpontban vannak, hogy könnyű legyen eljutni orvoshoz, élelmiszerboltba.

A görög migránssimogató szervezet egyik aktivistája, Katerina Pappa szociológus elmondta, hogy a lakásokba telepített bevándorlókat jogi dolgokról (például menedékkérelmek kapcsán) is felvilágosítják.

Ismert, pár nappal korábban az olasz belügyminiszter bejelentette, hogy humanitárius folyósokon keresztül 10 ezer migránst hoznak át Európába. A bevándorlókat az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szelektálja, főleg azokat, akik a "nemzetközi jog szerint menekültnek számítanak". Õk nem menedékkérőként, hanem menekültként érkezhetnek meg Európába.

(EuroNews)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére