Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menekültek között rejtõztek el a brit dzsihadisták feleségei

Sümeghi Lóránt

2019.01.10. 17:30

Immár tizenháromra rúg azon Nagy-Britanniából a Közel-Keletre kivándoroltak száma, akiket helyi erõk az Iszlám Állammal hoztak összefüggésbe, majd letartóztattak.

A világsajtó nemrég számolt be arról, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet nyolc feltételezett, külföldi tagját fogták el Szíriában a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia fegyveresei:

  • egy 16 éves amerikai, 
  • egy 31 éves német (Abu Ibrahim al-Almani),
  • két üzbég (Adil Rahimov és Farhad Kaderov),
  • egy orosz (Bimurajev Begjan),
  • egy ukrán (Aszkar Zarmanbetov),
  • egy tádzsik (Mohammad Davlat)
  • és egy kazah állampolgárt (Szattibek Osibajev).

Szakértők szerint azonban jóval több külföldi lehet, aki jelenleg bujdokolva próbál megszökni az iszlamistákat legyőző felkelők elől. Ezt támasztja alá annak a brit családnak az esete is, amely épp egy szíriai menekülttáborban próbált elvegyülni az Iszlám Állam elől menedéket kérők közé. Sajtóértesülések szerint ugyanis

egy brit nagymama, két felnőtt korú lánya és azok gyermekei kerültek elő a Dajr ez-Zaurban felállított táborban.

A beszámolók alapján a felnőtt korú lányok mindketten dzsihadisták feleségei, akik anyjukkal és gyermekeikkel együtt hagyták el önként Nagy-Britanniát, hogy csatlakozzanak férjeikhez, akik az Iszlám Állam kötelékében harcoltak.

Most pedig megpróbálják elhitetni magukról, hogy valójában ők is az ISIS elől menekültek a szíriai kormányzóság területén felállított táborba. Brit források szerint ebben az táborban egy másik, korábban letartóztatott brit állampolgárt is fogva tartanak, név szerint Zara Iqbalt, aki London keleti részéből költözött a Közel-Keletre. 

A becslések szerint összesen közel ezer valószínűsített dzsihadista, valamint a családtagjaik, 500 nő és 1200 gyermek – valamennyien külföldiek – van a kurd milicisták kezén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére