Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

888.hu

2022.05.20. 19:00

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Joe Biden amerikai elnök népszerűségi indexe májusban hivatali idejének eddigi mélypontjára csökkent: az amerikai lakosság alig 39 százaléka elégedett a teljesítményével, és még a Demokrata Párt tagjainak körében is egyre növekszik az elnök tevékenységével kapcsolatos borúlátás.

 

Az AP-NORC pénteken közzétett felmérése szerint 10 amerikai állampolgár közül mindössze kettő gondolja úgy, hogy „jó irányba mennek a dolgok” az Egyesült Államokban, és az amerikai gazdaság jó állapotban van.

Egy hónappal ezelőtt még tízből három gondolta így.

 

A friss adatok szerint a Demokrata Párt szavazói közül 33 százalék véli úgy, hogy az ország jó irányba halad, míg áprilisban még 49 százalék.

A novemberi időközi választások előtt fél évvel Biden elnök népszerűsége a demokrata párti szavazók körében 73 százalékon áll, ami jelentős csökkenést mutat elnöksége korábbi időszakához képest: az AP-NORC 2021-es havi felmérései során Joe Biden népszerűségi indexe a Demokrata Párt szavazói között egyszer sem csökkent 82 százalék alá.

 

A Republikánus Párt támogatóinak körében pedig tartósan rendkívül alacsony a hivatalban lévő elnök népszerűsége: az elmúlt hónapokhoz hasonlóan tíz republikánus szavazó közül kevesebb mint egy elégedett például azzal, ahogy a gazdasági kérdéseket kezelte.

A teljes lakosság körében kétharmad azoknak az aránya, akik negatívan ítélik meg Biden ténykedését gazdasági téren.

 

Az elmúlt hónapokban ez az adat alig változott, sőt január-február óta még enyhén emelkedett is.

 

A Demokrata Párt szavazói közül jelenleg 37 százalék véli úgy, hogy az elnök gazdaságpolitikája inkább használt, mint ártott, míg áprilisban még 45 százalék. Ugyanakkor a demokrata párti szavazók közül csak 18 százalék válaszolta azt, hogy az elnök gazdasági intézkedései inkább ártottak, mint használtak, míg 44 százalék szerint ezek a lépések nem jártak semmilyen érezhető hatással.

 

Az AP amerikai hírügynökség és a Chicagói Egyetemen működő National Opinion Research Center (NORC) Center for Public Research közvélemény-kutató cég közös felmérése a felnőtt amerikai lakosságot reprezentáló 1172 fős minta tagjainak megkérdezésével készült május 12–16. között. A felmérés statisztikai mintavételi hibahatára plusz/mínusz 4 százalék.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ismét fölényesen győztek a kormánypárti jelöltek az időközi választásokon

Több helyen a baloldali ellenzék nem is tudott, vagy nem is akart jelöltet állítani. Budaörsön és Dunaújvárosban is kudarcot vallottak.

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

A migránsok valószínűleg sehol sem a szivárványos értékrendet vallják magukénak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére