Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meloni: Az EU-nak tiszteletben kell tartania a tagországi szuverenitást

888.hu

2021.08.02. 19:30

Az olaszországi jobboldal egyik kiemelkedő alakja beszélt a nemzetek Európájáról. 

 

Az Európai Uniónak tiszteletben kell tartania a tagországai szuverenitását, valamint a nemzetek és a népek sajátosságait – szögezte le Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke a Valeurs Actuelles című francia jobboldali lapnak adott vasárnapi interjújában.

Az interjúban Meloni kiemelte:

továbbra is a Charles de Gaulle tábornok által népszerűsített, nemzetek Európájának eszméjében hisz, s ezt kívánja népszerűsíteni az Európai Parlamentben

az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakcióján belül is, amelynek elnökévé tavaly szeptemberben választották meg.

Az Európai Uniónak tiszteletben kell tartania egyebek között a nemzeti szuverenitást– szögezte le, kiemelve továbbá az ügyközeli döntéshozatal (szubszidiaritás) fontosságának elvét. Ez az a híres nemzetek Európája, amelyről de Gaulle is beszélt – tette hozzá az olasz politikus. Bírálta egyúttal az Európai Unió koronavírus-járvánnyal kapcsolatos válságkezelését is, kiemelve, hogy szerinte

téves volt az Európai Bizottság azon döntése, amely központilag igyekezett volna enyhíteni a pandémiát és a következményeit ahelyett, hogy ezt az egyes államokra bízta volna.

Ez szerinte „katasztrofális volt”.

Abban hiszünk, hogy az Európai Uniónak keveset kell tennie, de azt a keveset jól kell tennie. Nem kell mindent elintéznie, csak abban az esetben kell fellépnie, ha valódi értéket tud közvetíteni állampolgárai számára„.

Ezek kapcsán Meloni a technológiai óriások (Google, Amazon Facebook, Apple, Microsoft) ügyét említette példaként, továbbá a közös határvédelmet, a terrorizmus elleni harcot és a külpolitika összehangolását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére