Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megtiltotta Joe Biden a „bevándorló” és az „illegális bevándorló” kifejezés használatát

888.hu

2021.07.28. 16:30

Az amerikai elnök a szövetségi bevándorlási bíráknak elrendelte, hogy hagyják abba e kifejezések használatát az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlókra – közölte a Breitbart.

 

Megírták, hogy Jean King, a Bevándorlási Felülvizsgálati Végrehajtó Hivatal (EOIR) megbízott igazgatója „Terminológia” címmel még emlékeztetőt is küldött a bevándorlási bíráknak. Ebben King azt javasolja, hogy e szavak helyett

a bírák és az igazságszolgáltatásban dolgozók használják a „nem állampolgár”, „migráns”, „dokumentumok nélküli nem állampolgár” vagy „dokumentumok nélküli egyén” kifejezéseket.

Továbbá arra is kötelezik őket, hogy a szülői felügyelet vagy kísérő nélül érkező bevándorló gyermekeket nevezzék „kísérő nélküli nem állampolgár gyermeknek”.

„Ez a szakpolitikai memorandum pontosítja a Bevándorlási Felülvizsgálati Végrehajtó Hivatal megfelelő terminológiáját, és arra utasítja az EOIR személyzetét, beleértve az ítélkezőket is, hogy olyan nyelvet használjanak, amely összeegyeztethető az olyan karakterjegyekkel, mint „a befogadás és a lehetőségek nemzete”.

Korábban a Biden-adminisztráció már megtiltotta a Bevándorlási és Vámügyi Hivatalnak (ICE) az „illegális bevándorló” és az „asszimiláció” szó használatát, helyette a „nem állampolgár” és az „integráció” kifejezés használatára kötelezték az ICE-ügynököket.

Februárban pedig arra utasították az Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Szolgálatának (USCIS) munkatársait, hogy hagyják abba az „illegális bevándorló”, a „bevándorló” és az „asszimiláció” kifejezés használatát.

A „bevándorló” szót rendszeresen használják jogi meghatározásként az Egyesült Államokban élő külföldi állampolgár leírására. A bevándorlási és állampolgársági törvény (INA) törvénybe foglalta ezt a kifejezést, amelynek jelentése: „minden olyan személy, aki nem az Egyesült Államok állampolgára”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kitiltották a BLM- és az LMBTQ-szimbólumokat egy iskolából, kitört a botrány

Kitiltották a BLM- és az LMBTQ-szimbólumokat egy iskolából, kitört a botrány

Egy tanárnő eltávolította az amerikai zászlót az osztályterméből, mondán, az „erőszakot, fenyegetést és intoleranciát” jelent. Az oktató így kívánt tiltakozni a politikai szimbólumokat kitiltó döntés ellen.

Így vélekedik Ferenc pápa a családról

A család az apa, anya, gyerek, és pont.

Joe Biden egy év alatt 95 ezer migráns letelepítését tervezi az Egyesült Államokban

Korábban állampolgárságot is ígért azoknak, akik Amerika felé veszik az irányt.

Őszödi emlékek: szerkesztőségünk tagjai mesélik el, mit csináltak, amikor kiszivárgott a beszéd

Őszödi emlékek: szerkesztőségünk tagjai mesélik el, mit csináltak, amikor kiszivárgott a beszéd

Tizenöt éve, hogy kiszivárgott az őszödi beszéd, aminek következtében Magyarország a rendszerváltás utáni legsúlyosabb politikai válságát élte át. Maga a beszéd 2006. május 26-án hangzott el Balatonőszödön, ahol Lendvai Ildikó vezetésével a szocialisták képviselőcsoportja tartott zárt ülést. A záróbeszédet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tartotta.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére