Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megteltek migránsokkal a litván határőrőrsök a fehérorosz határon

888.hu

2021.08.02. 11:00

Rustamas Liubajevas tábornok, a helyi határőrszolgálat vezetője hétfőn az LRT közszolgálati rádióadónak nyilatkozva elmondta, hogy nem tudnak több migránst elhelyezni a határállomásokon.

 

A Fehéroroszországgal közös határon 17 litván határőrőrs található. A múlt héten az illegális bevándorlók többségét azokból egy sátortáborba szállították át, amelyet a litván belügyminisztérium közrendvédelmi szolgálatának rudninkai lőterének közelében állítottak fel. A hétvégén azonban ismét megteltek az őrsök illegális bevándorlókkal.

A hétvége forró volt a határőrök számára. Vasárnap 289 illegális bevándorlót vettek őrizetbe, ami az év eleje óta a napi legmagasabb szám”

– tette hozzá a tábornok.

A litván határt Fehéroroszország felől átlépő migránsok számának tetőzését ezt megelőzően július 28-án regisztrálták.

Akkor egy nap alatt 171 illegális bevándorlót vettek őrizetbe.

Az év eleje óta 3545 illegális bevándorlót tartóztattak fel a litván–fehérorosz határon. Ez majdnem 44-szer több, mint a 2020-as év egészében. Május végén Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök figyelmeztetett, hogy országa eddig feltartóztatta a szomszédos államba tartó migránsokat, de

a nyugati politikai nyomás miatt elgondolkodik azon, hogy érdemes-e ezt a gyakorlatot folytatnia.

Vilnius azzal gyanúsítja Minszket, hogy Bagdadból és Isztambulból közvetlen repülőjáratokon utaztat be – többségében iraki – migránsokat, hogy aztán illegálisan az Európai Unió területére küldje tovább őket.

Az Európai Unió azt veti a fehérorosz hatóságok szemére, hogy szándékosan engedik át az illegális migránsokat Litvánia területére.

Információk szerint az Európai Unió tárgyalásokat folytat Irakkal az illegális migránsok feltartóztatásáról, és több afrikai országgal is hasonló megbeszéléseket tervez.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére