Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszólalt a lengyelek interjúsztárja: fenntartja bevándorlásellenes álláspontját

Sümeghi Lóránt

2018.07.05. 16:45

Nemrég megírtuk, talán az év interjúját adta a lengyel Jog és Igazságosság parlamenti képviselõje, Dominik Tarczynski, akit egy brit liberális csatornán bevándorlásügyben provokáltak. A politikus a Breitbart London hírportálnak beszélt az ominózus interjúról.

A 888.hu két napja számolt be arról, hogy a lengyel Tarczynski tökéletes érveléssel tette helyre a Soros György szólamait fújó, bevándorláspárti brit Channel 4 csatorna hírhedt műsorvezetőjét, Cathy Newmant. A politikus ugyanis arra a provokatív kérdésére, miszerint érez-e büszkeséget annak kapcsán, hogy Lengyelország nem fogadott be egyetlen muszlim migránst sem, azt válaszolta:

Természetesen, hiszen a lengyelek ezt várják a kormánytól, ezért szavaztak rá. Továbbá ez az oka annak, hogy biztonságos maradt Lengyelország, itt egyetlen terrortámadás sem történt. Nézzen csak körül a lengyel utcákon! És bárki nevezhet minket populistának, nacionalistának vagy rasszistának – ez mind nem érdekel! Ami viszont igen, az a családom és a nemzetem!"

A legendásan őszinte és józan vélemény bejárta a sajtó azon részét, amely a valósággal és valódi problémákkal foglalkozik – nagy valószínűséggel emiatt maradhatott ki a honi és nemzetközi liberális orgánumok önkényes szelekciójából.

Ennek apropóján a Breitbart London hírportál meg is szólaltatta Dominik Tarczynski képviselőt, hogy tartja-e még egyenes és határozott álláspontját.

A politikus a portálnak nyilatkozva elmondta, "még a 2015-ös lengyel országgyűlési választások előtt megígértük, hogy nem fogunk beengedni az országunkba illegális bevándorlókat. Ígéretünket pedig betartjuk, hiszen a választók ezt várják el tőlünk". Hangsúlyozta,

döbbenetesnek tartom, hogy az európai médiában és az Európai Bizottságban is olyanok ülnek – utóbbiban ráadásul senki által meg nem választottak –, akik képtelenek felfogni álláspontunkat. Egész egyszerűen ígéretet tettünk a választóinknak [bevándorlásügyben], és demokratikus felelősségünk, hogy ezt ne szegjük meg."

Tarczynski rámutatott arra, hogy sok kritikusával ellentétben, ő már látogatott meg líbiai menekülttáborokat, ahol világossá vált számára, hogy azok, akik valóban menekülnek, képtelenek embercsempészeknek fizetni azért, hogy Európába vigyék őket. Kifejtette,

amikor a migránskrízis odáig fajult, hogy Európa nemcsak közel-keleti bevándorlókat, hanem afrikaiakat is befogadott, egyértelművé vált, hogy a nyitott határok politikája nem járható út."

Aláhúzta, Afrikában 1 milliárd ember él, míg az Európai Unióban mindössze 500 millió, így adódik a kérdés, vajon mennyi embert tud a kontinens befogadni? Ugyanakkor hozzátette, "félreértés ne essék, segíteni akarunk azokon, akik szenvednek, ám a segítséget oda kell vinnünk, ahol laknak."

Ez az egész kérdés nem arról szól, hogy valaki rasszista vagy nacionalista, hanem arról, képes-e egy logikus, racionális rendszert felállítani ez ügyben."

Végezetül a migránskvótáról elmondta, olyannyira képtelen az ötlet, hogy például amikor a románok végül rábólintottak egybusznyi bevándorló átvételére, az ügyben érintett román miniszteri delegációt már csak egy üres busz fogadta, mert amint megtudták a migránsok, hogy Romániába viszik őket Svédország helyett, szétszéledtek.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Összehangolt akcióban kapcsolatak le 2800 migránst

Huszonhat embercsempészt és 2760 illegális bevándorlót fogtak el a június 28. és július 8. között lefolytatott Joint Action Days (JAD) „Danube” nevű művelet során – közölte az osztrák szövetségi bűnügyi hivatal csütörtökön.

A Huawei nem hajlandó elengedni az Androidot

A Huawei saját fejlesztésű mobil operációs rendszere a Hongmeng nem okostelefonok, hanem mobil hálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára készül – jelentette ki a Huawei Technologies igazgatótanácsának tagja, első alelnöke Catherine Chen, hangsúlyozva, hogy cége továbbra is az Android operációs rendszert használja majd okostelefonjai rendszerszoftvereként.

Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány.

Éber volt a német rendőrség: megakadályoztak egy terrortámadást

Éber volt a német rendőrség: megakadályoztak egy terrortámadást

Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és összesen hat embert őrizetbe vettek Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén – ismertette az ügy részleteit csütörtök délután a kölni rendőrség.

Kulcsszerepe volt a manchesteri terrortámadásban a merénylő testvérének

Ő vásárolta meg a vegyi anyagokat, melyből később Salman Abedi készített házilag robbanószerkezetet, melyet az Ariana Grande koncert után hozott működésbe Manchesterben.

Tusványos: esély Közép-Európának

Tusványos: esély Közép-Európának

Július 23-án nyitja meg kapuit a 30. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor. Terítéken lesz az idén harmincéves rendszerváltás, a szintén 30 éves közép-európai együttműködés, a trianoni békediktátum centenáriuma és a magyar nemzeti összetartozás.

Műanyagmentes lesz a Vatikán

A Vatikán halad előre a műanyaghasználat csökkentésének útján, és arra készül, hogy 2019 végére teljesen műanyagmentessé válik. Ennek részeként a városállamban elrendelték az egyszer használatos műanyag árusításának felszámolását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére