Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszólalt a lengyelek interjúsztárja: fenntartja bevándorlásellenes álláspontját

Sümeghi Lóránt

2018.07.05. 16:45

Nemrég megírtuk, talán az év interjúját adta a lengyel Jog és Igazságosság parlamenti képviselõje, Dominik Tarczynski, akit egy brit liberális csatornán bevándorlásügyben provokáltak. A politikus a Breitbart London hírportálnak beszélt az ominózus interjúról.

A 888.hu két napja számolt be arról, hogy a lengyel Tarczynski tökéletes érveléssel tette helyre a Soros György szólamait fújó, bevándorláspárti brit Channel 4 csatorna hírhedt műsorvezetőjét, Cathy Newmant. A politikus ugyanis arra a provokatív kérdésére, miszerint érez-e büszkeséget annak kapcsán, hogy Lengyelország nem fogadott be egyetlen muszlim migránst sem, azt válaszolta:

Természetesen, hiszen a lengyelek ezt várják a kormánytól, ezért szavaztak rá. Továbbá ez az oka annak, hogy biztonságos maradt Lengyelország, itt egyetlen terrortámadás sem történt. Nézzen csak körül a lengyel utcákon! És bárki nevezhet minket populistának, nacionalistának vagy rasszistának – ez mind nem érdekel! Ami viszont igen, az a családom és a nemzetem!"

A legendásan őszinte és józan vélemény bejárta a sajtó azon részét, amely a valósággal és valódi problémákkal foglalkozik – nagy valószínűséggel emiatt maradhatott ki a honi és nemzetközi liberális orgánumok önkényes szelekciójából.

Ennek apropóján a Breitbart London hírportál meg is szólaltatta Dominik Tarczynski képviselőt, hogy tartja-e még egyenes és határozott álláspontját.

A politikus a portálnak nyilatkozva elmondta, "még a 2015-ös lengyel országgyűlési választások előtt megígértük, hogy nem fogunk beengedni az országunkba illegális bevándorlókat. Ígéretünket pedig betartjuk, hiszen a választók ezt várják el tőlünk". Hangsúlyozta,

döbbenetesnek tartom, hogy az európai médiában és az Európai Bizottságban is olyanok ülnek – utóbbiban ráadásul senki által meg nem választottak –, akik képtelenek felfogni álláspontunkat. Egész egyszerűen ígéretet tettünk a választóinknak [bevándorlásügyben], és demokratikus felelősségünk, hogy ezt ne szegjük meg."

Tarczynski rámutatott arra, hogy sok kritikusával ellentétben, ő már látogatott meg líbiai menekülttáborokat, ahol világossá vált számára, hogy azok, akik valóban menekülnek, képtelenek embercsempészeknek fizetni azért, hogy Európába vigyék őket. Kifejtette,

amikor a migránskrízis odáig fajult, hogy Európa nemcsak közel-keleti bevándorlókat, hanem afrikaiakat is befogadott, egyértelművé vált, hogy a nyitott határok politikája nem járható út."

Aláhúzta, Afrikában 1 milliárd ember él, míg az Európai Unióban mindössze 500 millió, így adódik a kérdés, vajon mennyi embert tud a kontinens befogadni? Ugyanakkor hozzátette, "félreértés ne essék, segíteni akarunk azokon, akik szenvednek, ám a segítséget oda kell vinnünk, ahol laknak."

Ez az egész kérdés nem arról szól, hogy valaki rasszista vagy nacionalista, hanem arról, képes-e egy logikus, racionális rendszert felállítani ez ügyben."

Végezetül a migránskvótáról elmondta, olyannyira képtelen az ötlet, hogy például amikor a románok végül rábólintottak egybusznyi bevándorló átvételére, az ügyben érintett román miniszteri delegációt már csak egy üres busz fogadta, mert amint megtudták a migránsok, hogy Romániába viszik őket Svédország helyett, szétszéledtek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére