Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszívatták az iszlamista pakikat: mégsem tiltakozhatnak szegények

888.hu

2018.08.30. 16:42

Korábban már megírtuk, hogy több száz iszlamista vonult végig Iszlámábádon azért tüntetve, hogy Imran Khan pakisztáni miniszterelnök kormánya szakítsa meg a diplomáciai kapcsolatot Hollandiával a számukra istenkáromló karikatúraverseny miatt.
ISZLÁMÁBÁD, 16:42

Korábban már megírtuk, hogy több száz iszlamista vonult végig Iszlámábádon azért tüntetve, hogy Imran Khan pakisztáni miniszterelnök kormánya szakítsa meg a diplomáciai kapcsolatot Hollandiával a számukra istenkáromló karikatúraverseny miatt.

A liberálisok kedvenc iszlamistái nehezményezték, hogy a rasszista, kirekesztő, keresztény, fehér, férfi, homofób, transzfób, iszlamofób, Geert Wilders vezette bevándorlásellenes holland Szabadságpárt Mohamed prófétát ábrázoló karikatúraversenyt hirdetett. 

 Az iszlamisták mintegy tízezer tagja indult szerdán útnak Lahorból a légvonalban 270 kilométerre fekvő Iszlámábádba. Menetüket a fővárostól 160 kilométerre fekvő Dzshelam városában azonban a rendőrség feltartóztatta.

A Tehrik-i-Labbaik mozgalom támogatta Imran Hán miniszterelnök hatalomra kerülését a júliusi parlamenti választásokon. Az istenkáromlást tiltó pakisztáni törvényekre hivatkozó TLP most azt várja az iszlámábádi vezetéstől, hogy szakítsa meg diplomáciai kapcsolatait Hollandiával.

Idzsáz Asrafi TLP-szóvivő kijelentette: nem hajlandóak a tüntetést feloszlatni, a rendőrségnek "meg kell ölnie őket", hogy megállítsa a menetet.

Mohamed próféta képi ábrázolását tiltja az iszlám vallás, s mélyen sértő a muzulmánok számára.

Sah Mahmúd Kuresi pakisztáni külügyminiszter holland hivatali kollégájával folytatott minapi telefonbeszélgetésében elítélte a Geert Wilders vezette bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) által szervezett karikatúraversenyt. A holland kormány bár elhatárolódott a rendezvénytől, közölte: elkötelezett a szólásszabadság jogának megőrzése mellett.
 

A pakisztáni kormány bejelentette, hogy a világszervezet előtt is tiltakozni fog a karikatúraverseny ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére