Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszavazta az osztrák parlament a fejkendők iskolai tilalmát

Pörge Béla

2019.05.16. 12:30

Ez azt jelenti, hogy semmilyen olyan fejfedőt nem viselhetnek az iskolákban, ami vallási vagy ideológiai célokat szolgál. A kipára nem vonatkozik a tiltás.

Az iskolai fejkendőtilalom ötlete tavaly merült fel Ausztriában, Heinz-Christian Strache, az FPÖ vezetője dobta be először. Sebastian Kurz már akkor támogatásáról biztosította a kisebbik kormánypártot, így nem is okozott nagy meglepetést, hogy szerda este az osztrák parlament megszavazta a törvényt. A törvény minden fejkendőt tilt az iskolákban, de elsődleges célja a muszlim kendők kiszorítása.

A kép illusztráció | Fotó: AFP

Az FPÖ szerint az iskolákban és az óvodákban nincs helye a politikai iszlámnak, az új rendelkezés pedig az iszlám iskolai terjedésének visszaszorítását szolgálja. Az ÖVP részéről Rudolf Taschner úgy vélekedett, hogy ez egy olyan intézkedés, amely lányok elnyomása ellen lép fel.

Baloldali és bevándorláspárti osztrák pártok nem szavazták meg a törvényt, míg az ausztriai muszlim szervezetek tiltakoznak ellene, szerintük kirekesztő a törvény, és úgy gondolják, nagyon kevés lányt érint majd.

A tiltás a zsidó kipát és a szih pátkát nem érinti, mert ezek a fejfedők nem takarják el a teljes hajat – írja a Kronen Zeitung.

2017 októberében a burkát tiltották be Ausztriában, ám azt nemcsak az iskolákban, hanem a közterületeken is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére