Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mégsem tudják hányan voltak a terroristák

888.hu

2015.11.17. 12:52

Valószínûleg hamis útlevelet vitt magával a párizsi merényletre az egyik elkövetõ. A francia hatóságok szerint ugyanis egy néhány hónappal ezelõtt megölt katonájának adatai szerepelhetnek a hivatalos iratban.
PÁRIZS, 12:45

Nem sokkal a párizsi vérengzés után találták meg az egyik elkövető holtteste mellett útlevelét. Az iratról azonban hamar kiderült, hogy valószínűleg hamis: a francia hatóságok szerint ugyanis egy pár hónapja elesett szír katona adatait tartalmazza.

Ahmad al Mohammad 1990. szeptember 10-én Északnyugat-Szíriában született. A férfi a szír elnökhöz hű seregben harcolt, és a feltételezések szerint néhány hónapja elesett.

A párizsi rendőrség közben lefoglalt egy újabb gépkocsit, amit feltételezhetően a merényletekhez használtak.

Nem tudják hány elkövetőt keresnek

Közben Manuel Valls francia miniszterelnök bejelentette, hogy – bár egészen mostanáig 8 elkövetőt tartotta számon – pontosan nem tudják, hányan voltak a párizsi merénylők.

Azonban arra már erős a gyanú, hogy Belgiumból és Franciaországból segítették őket. A francia miniszterelnök úgy fogalmazott:

jelenleg nem tudjuk, hogy segítették-e azokat, akik öltek és akik ezt a szörnyűséget végrehajtották Párizsban."

A kormányfő hozzátette:

Nem csak az Iszlám Állam (dzsihadista szervezet) megsemmisítése a cél, hanem az előállítások, a letartóztatások is, és annak megértése, hogy mi történt valójában."

Az eddigi hivatalos információk szerint a hét helyszínen, három terrorcsapat követte el a támadásokat, amelyben 129 civil és 6 terrorista vesztette életét.

További eggyel a kommandósok végeztek, Salah Abdeslam ellen pedig nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Õt azzal gyanúsítják, hogy azokban az utcai lövöldözésekben vett részt, amelyekben 39-en haltak meg.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére