Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Mégsem köthet ki, illetve mégis kiköthet Máltán a migránsokat szállító Lifeline

Vincze Viktor Attila

2018.06.27. 14:10

Az egyik német Soros-szervezet által mûködtetett Lifeline "mentõhajó" továbbra sem kapott engedélyt a Máltán való kikötésre, a viharos idõjárási viszonyokra tekintettel csak arra van felhatalmazása, hogy Málta fennhatósága alatt álló vizekre hajózzon.

Az egyik német Soros-szervezet által működtetett Lifeline "mentőhajó" továbbra sem kapott engedélyt a Máltán való kikötésre, a viharos időjárási viszonyokra tekintettel csak arra van felhatalmazása, hogy Málta fennhatósága alatt álló vizekre hajózzon.

Az ANSA olasz hírügynökség tájékoztatása szerint – a Lifeline hajót működtető német civil szervezetnek a Twitteren közzétett információi alapján – továbbra is megoldatlan a bevándorlókat szállító hajó további sorsa.

A máltai belügyminiszter, Michael Farrugia is megerősítette közben a hírt, hogy szemben az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte keddi bejelentésével, a valóságban nincs semmilyen, a migránshajó máltai kikötését megengedő döntés. A nemzetközi viták középpontjában álló migránsszállító hajó egyelőre még nem kapott zöld jelzést sehol sem a kikötésre. 

Mint ismeretes, kedden Conte egy állítólagos megállapodásra hivatkozva azt állította, hogy kiköthet a hajó Máltán. A Conte által remélt (de azóta hamisnak bizonyult) hírek szerint több ország, köztük Olaszország is megegyezett volna abban, hogy valamilyen kvóta alapján néhány ország elosztja majd egymás között a hajón szállított fekete-afrikai migránsokat. 

Azonban Conte kijelentése óta mégis minden hír csak arról szól, hogy nincs semmilyen megállapodás a hajón utazók elosztásáról. 

Axel Steier, a hajót üzemeltető és a migrációt támogató civil szervezet szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta az ANSA-nak, hogy ez olyannyira így van, hogy a német belügyminiszter, Horst Seehofer például konkrétan megtagadta Németország részvételét a 233 bevándorló bármilyen formában történő átvételében, illetve elosztásában. 

A máltai miniszterelnök, Joseph Muscat is megszólalt az ügyben. Közölte, hogy a Lifeline vizsgálatra számíthat a máltai hatóságok részéről azáltal, hogy máltai vizekre hajózott. A Lifeline ezért még ha engedélyt is kapna a kikötésre, akkor is azonnal zár alá kerülne, hiszen a kapitánya és a legénysége számos nemzetközi hajózási szabályt és törvényt is megsértett – szándékosan.

FRISSÍTÉS: A legfrissebb szerda délutáni hírek szerint végül mégis kiköthet a Lifeline Máltán, mivel 7 EU tagállam vállalta, hogy befogadja a hajón tartózkodó migránsokat. Az illegális bevándorlókat Málta mellett Franciaország, Olaszország, Írország, Luxemburg, Portugália, Hollandia és Belgium fogadja. A migránsokat kihallgatják, a hajót lefoglalják a személyzet ellen pedig bűnügyi vizsgálat indul. 

A Lifeline az új olasz kormány hivatalba lépése óta már a második, sok száz migránst szállító "civil" hajó, amelynek a kikötését Olaszország megtiltotta.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter közösségi oldalán azt írta:

Ez a második! A Spanyolországba küldött Aquarius után most a Lifeline-on a sor, hogy Máltára menjen; illegális hajó, amelyet végre le fognak foglalni. A háború elől menekülő nők és gyermekek előtt nyitva állnak az ajtók, a többiek előtt nem!"

A Lifeline a Soros-hálózathoz tartozó Mission Life civil szervezet mentőhajója, amely mintegy 230 migránssal a fedélzetén immáron hatodik napja várakozik a Málta közeli nemzetközi vizeken arra, hogy kiköthessen. Korábban Málta és Olaszország is nemet mondott a hajó befogadására, valamint Spanyolország és Franciaország sem nyitotta meg kikötőit az újabb migránshajó előtt.

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A kitoloncolások könnyítése miatt sivalkodik az Európa Tanács

Miközben már lassan 250 ezer migráns él úgy Németországban, hogy elutasították a menedékkérelmét, Strasbourgban azon aggódnak, hogy ne utasíthassák ki őket.

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Kétharmad

A Magyar Hírlap kiderítette, hogy Ujhelyi Istvánnak, az MSZP EP-választási kampányát vezető, patkányozó szocialista politikusnak van egy a 2014-es vagyonnyilatkozatából valahogyan kifelejtett sok millió forintos értékű és haszonélvezeti jogként birtokolt badacsonyi ingatlana.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Juncker szerint a bevándorlásellenesek „hazájukba szerelmes hülyék”

Egy CNN-nek adott interjújában jött rá az őszinteségi roham az „isiászos” politikusra.

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

Kétharmad

A közvélemény-kutatási felmérések és például a szavazatszámláló bizottságokba delegált ellenzéki tagok száma alapján is az várható, hogy a május 26-ai EP-szavazáson a Fidesz győzelme mellett a korábbi uniós választáshoz képest kevesebb mandátumhoz juthatnak majd a bevándorláspárti magyar ellenzéki pártok.

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

Amerika, London, Párizs

Az Avaaz online aktivistahálózat tovább folytatja EP-választási kampányát, legújabb körlevelükben a Facebookon keresztül buzdítják szavazásra a bevándorláspártiakat.

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Kétharmad

A cikk szerzője úgy véli, a magyar családpolitika a múltba réved és ellentétes a nyitott társadalom eszmeiségével, melynek alapja a bevándorlás elősegítése.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére