Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megsegíti az unió Líbiát, hogy az megállítsa a migránsokat

Bokor Gábor

2017.03.26. 17:48

Küldetést tervez Líbia déli határának megerõsítésére az Európai Unió. A Welt am Sonntag címû német lap szerint az Európai Unió azon dolgozik elsõsorban, hogy megerõsítse Líbia déli határszakaszát, hogy ne tudjanak gondtalanul átjutni az illegális bevándorlók.
TRIPOLI, BRÜSSZEL, 17:48

Küldetést tervez Líbia déli határának megerősítésére az Európai Unió. A Welt am Sonntag című német lap szerint az Európai Unió azon dolgozik elsősorban, hogy megerősítse Líbia déli határszakaszát, hogy ne tudjanak gondtalanul átjutni az illegális bevándorlók. 

A szárnyra kapott hírek szerint az Európai Külügyi Szolgálat azt vizsgálja, hogy hogyan is lehetne megsegíteni Líbiát abban, hogy hatékonyabban védekezzen az illegális migráció ellen.

A probléma elsősorban az, hogy az ország képtelen megvédeni a déli határszakaszát, így az embercsempészek szinte gond nélkül szállíthatják a fekete-afrikai migránsokat. Az uniós szerv a Nigerrel, Csáddal és Szudánnal közös határt kívánja megerősíteni.

Az sem elképzelhetetlen, hogy az olyan, migránsválsággal sújtott országok, mint Olaszország bilaterális, kétoldalú alapon küldenének szakembereket az észak-afrikai országba, ahonnan a legtöbb bevándorló indul az olasz partok felé.

Bár a szervezet még nem hozta meg a végső döntést, az már biztos, hogy technikai jellegű segítséget mindenképpen terveznek a polgárháború sújtotta ország nemzetközileg elismert egységkormányának támogatására. 2016-ban csaknem kétszázezer illegális bevándorló jutott át Európába a Földközi-tengeren keresztül. Az előrejelzések szerint idén ez a szám már a 250 ezret is megközelítheti – írja az MTI. 

A Nemzetközi Migrációs Szervezet március középén kiadott jelentése szerint január elseje óta több mint húszezer menedékkérő ment Olaszországba, ötszázan pedig a tengerbe fulladtak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére