Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mégsem oldják fel teljesen a korlátozásokat a britek az új vírusvariáns miatt

888.hu, MTI

2021.06.17. 07:15

Boris Johnson miniszterelnök a hét elején jelentette be, hogy a kormány az eredetileg tervezett jövő hétfői időpontról július 19-ére halasztotta a korlátozások teljes körű feloldását a delta nevű vírusvariáns terjedése miatt.

 

Nagy többséggel megszavazta szerdán a londoni alsóház a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt, még érvényben lévő utolsó néhány korlátozás feloldásának legfeljebb négyhetes elhalasztását.

A képviselők többórás vita után 461-60 arányban hagyták jóvá szerda este a kormány halasztási indítványát.

Több konzervatív képviselő is hangsúlyozta, hogy jóllehet valóban emelkedett az utóbbi időszakban az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőződések száma, a kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedéseké és főleg a halálozásoké továbbra is nagyon alacsony, és messze elmarad a januári tetőzés idején mért szintektől.

A brit egészségügyi minisztérium szerda esti beszámolója szerint az elmúlt napon 9055, az utóbbi egy hét során 55 216 új koronavírus-fertőződést szűrtek ki országszerte.

A heti adat 31,8 százalékkal magasabb a múlt szerdán zárult egyhetes időszakban szűrővizsgálattal azonosított új fertőződések számánál.

A szerda esti összesítés szerint az utóbbi 24 órában 9, az elmúlt egy hétben 66 halálos áldozata volt a koronavírus-fertőzés okozta betegségnek az Egyesült Királyság egészében.

A heti halálozási szám nem változott az előző egyhetes időszak adatához képest, vagyis nem követte az újonnan kiszűrt fertőződések számának növekedését.

Boris Johnson azonban hétfőn bejelentette, hogy

a delta vírusvariáns terjedése miatt négy héttel, július 19-ére halasztották el a nyitás utolsó, negyedik lépését.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére