Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megreformálnák az ENSZ-t

Bokor Gábor

2017.02.05. 10:28

Nikki Haley új amerikai ENSZ-nagykövet vizsgálatot kezdeményezett annak feltárására, hogy hogyan is lehetne csökkenteni az ENSZ kéksisakos, békefenntartó misszióinak számát.
NEW YORK, 10:28

Nikki Haley új amerikai ENSZ-nagykövet vizsgálatot kezdeményezett annak feltárására, hogy hogyan is lehetne csökkenteni az ENSZ kéksisakos, békefenntartó misszióinak számát.

Az Egyesült Államok biztosítja az ENSZ költségvetésének legnagyobb hányadát. A Trump-kormányzat ezt elégelte meg, így most keresik a módját, hogyan is lehetne jelentősen csökkenteni a hozzájárulást az ENSZ-büdzséhez.

Nikki Haley új ENSZ-nagykövet a hivatalba lépésekor elmondta, hogy Washington szeretné megreformálni az világszervezet működését, és el akarják tüntetni az elavult műveleteket. Az első lépés az volt, hogy elrendelték a világban működő 16 békefenntartó misszió átvilágítását, mert a vezetés szkeptikus a hatékonyságukkal kapcsolatban.

Az a feladat, hogy bemenjünk, békét teremtsünk és távozzunk"

– mondta korábban Haley.

Az Egyesült Államok annak ellenére állja a költségek nagy részét, hogy a világszervezet kéksisakosai között nagyon kevés az amerikai. A békefenntartó missziók büdzséjének közel harminc százalékát Washington finanszírozza, ami idén 7,9 milliárd dollárt jelent majd. Haley már korábban jelezte, hogy ezt 25 százalék alá szeretné szorítani, és jó lenne, ha más országok nagyobb mértékben hozzájárulnának a költségekhez.

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére