Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megölt és felgyújtott egy zsidó nénit egy iszlamista Párizsban

Pörge Béla

2018.03.27. 18:58

Az eset még pénteken történt, de a francia sajtó nem igazán kapta fel hétfõig. Az áldozat a helyi zsidó kulturális élet egyik fontos alakja volt.
PÁRIZS, 18:58

Az eset még pénteken történt, de a francia sajtó nem igazán kapta fel hétfőig. Az áldozat a helyi zsidó kulturális élet egyik fontos alakja volt.

A hétvégén a Le Parisien még arról írt, hogy a 85 éves Mireille Knoll otthonában tűz ütött ki, az asszony pedig elégett. A helyszínelők hamar kizárták az öngyilkosságot, mert 11 késszúrás nyomát találták meg a holttesten.

Ennek ellenére hétfőig nem esett szó arról, hogy a gyilkos a nő szomszédja, egy migráns volt, aki korábban is fenyegette már áldozatát. Mireille Knoll unokája törte meg a csendet, aki a Twitteren arról írt, azért költözött Izraelbe, mert az antiszemitizmus miatt Párizsban már félt.

Jennifer Knoll a következőket írta:

a nagymamámat 11-szer megszúrta muszlim szomszédja, akit nagyon jól ismert. Felgyújtotta a lakásunkat. Semmit nem hagyott meg, semmilyen emléket. Se egy levelet, se egy fotót. Semmit. Csak a könnyek maradtak." 

Azóta a francia rendőrség őrizetbe vette a muszlim migráns társát is, egy hajléktalant – írja a Kronen Zeitung.

Mireille Knoll 1932-ben született Párizsban, zsidó vallású volt, 1942 júliusában túlélte a Vel d'Hiv razziát, amely Franciaországban a zsidók legjelentősebb tömeges begyűjtése volt a náci haláltáborokba történő deportálások előtt. A nő anyjával Portugáliába menekült a második világháború idején, majd visszatért Párizsba, és egy 2000-ben meghalt holokauszttúlélőhöz ment feleségül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére