Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meglepetés: az antiszemitázó CNN-t zsidózáson kapták

Nagy Gábor

2018.11.30. 12:22

A Magyarországot rendszeresen antiszemitizmussal vádoló CNN kommentátora az Izrael elpusztítását követelõk jelszavát hangoztatta egy palesztinpárti rendezvényen.

Forrnak az indulatok a világ legismertebb álhírgyára, a CNN körül. A csatorna kénytelen volt eltávolítani Marc Lamont Hill hírkommentátorát, aki szerdán egy nyilvános rendezvényen lényegében Izrael elpusztítására közölt felszólítást. Amerikai lapinformációk szerint a CNN másnap már kirúgta a progresszív nézeteiről ismert újságírót állásából, ezt később maga a csatorna is megerősítette.

Marc Lamont Hill megjegyzéseit egy palesztinpárti ENSZ-rendezvényen tette. Ott arról beszélt, hogy

ha igazán szolidárisak vagyunk a palesztin néppel, akkor […] fel kell ismernünk egy megszállt nép jogát az önvédelemre. A béke elsődleges, de nem szabad azt romantikus vagy piedesztálra emelt módon kezelni. Az erőszakmentességet kell támogatnunk, de nem ölelhetjük keblünkre az elfogadhatóságra törekvő politikát, mely lenézi az ellenálló palesztinokat, amiért azok nem hajlandóak tétlenül nézni az állami erőszakot és az etnikai tisztogatást”.

Az újságíró azzal zárta sorait, hogy „Palesztinát fel kell szabadítani a folyótól a tengerig”. A folyó itt a Jordánra, a tenger pedig a Földközi tengerre utalt. Ez a jelszó évtizedek óta a Hamasz és más palesztin radikálisok egyik fő üzenete arra, hogy Izraelt eltörölve vissza kell állítani az arab uralmat a tenger és a Jordán völgye között.

A CNN-es újságíró szavai hatalmas ellenállást váltott ki. Több jobboldali kommentár, zsidó szervezet is elítélte Hill megnyilatkozását. Az újságíró később a Twitteren visszakozott, szerinte, amit mondott az ENSZ-rendezvényen, az nem szólít fel semmire.

A tény viszont az: a Magyarországot rendszeresen antiszemitizmussal vádoló CNN ez idáig egy olyan újságírót alkalmazott, akinek semmi baja nem volt azzal, hogy a zsidó állam elpusztítására törekvő palesztin terrorszervezetek jelszavát hangoztassa egy palesztinpárti gyűlésen.

(Mandiner)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére