Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkétszerezõdött az antiszemita támadások száma Berlinben

Forisek Ádám

2018.03.16. 14:38

A rendõrségi statisztika árulkodik arról, hogy a bevándorlás milyen szintre züllesztette a német fõvárost. Ami a legérdekesebb: a szélsõjobb labdába sem rúg a migránsokhoz képest.
BERLIN, 14:38

A rendőrségi statisztika árulkodik arról, hogy a bevándorlás milyen szintre züllesztette a német fővárost. Ami a legérdekesebb: a szélsőjobb labdába sem rúg a migránsokhoz képest.

Csütörtökön tette közzé a Der Tagesspiegel azokat a rendőri statisztikákat, melyek szerint a német fővárosban 288 antiszemita bűncselekményt regisztráltak 2017-ben. 2013-ban még „csak” 149 ilyen eset történt.

Berlini tanárok és önkormányzati dolgozók szerint több mint valószínű, hogy a migránsok megnövekedett számával magyarázható a fellángoló antiszemitizmus is.

A lap azt írja, hogy bár sokan a szélsőjobboldali radikalizmust okolják ezért a jelenségért, ugyanakkor a statisztika ebből a szempontból csalóka lehet, az antiszemita bűncselekmények vizsgálata ugyanis igen körülményes az országban. Ha például egy arab tüntető náci karlendítéssel tiszteleg egy Izrael-ellenes tüntetésen, azt a hatóságok „jobboldali radikalizmusnak” fogják elkönyvelni, nem pedig a migránsok számlájára írják.

Ha valaki tehát zsidóellenes passzusokat firkál egy falra, azt ugyanazzal a valószínűséggel tekinthetik a hatóságok neonácik és iszlamisták cselekményének is. Ha nincsenek pontosan ismert részletek, és nincsenek gyanúsítottak, akkor az esetet politikai indíttatású gyűlölet-bűncselekményként vizsgálja a rendőrség.

Az a gyakran ismételt (vagy éreztetett) állítás tehát, hogy az antiszemita bűncselekmények döntő többségét szélsőjobboldaliak követik el, erősen kétségbe vonható. Ebben pedig egyetértés van nem csak a város dolgozói, de a Bundestag független vizsgálócsoportja részéről is.

A végeredmény: a különböző sajtóorgánumoknak sokkal könnyebb a dolga, ha a migráció romboló következményeit akarja relativizálni, és ehelyett a szélsőjobboldalra akarja helyezni a figyelmet. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére