Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkerülhetetlen erővé váltak a bevándorlásellenesek Belgiumban

Forisek Ádám

2019.06.04. 15:28

A május 26-án tartott európai és szövetségi parlamenti, valamint regionális választásokon a Flamand Érdek (Vlaams Belang) a második helyet szerezte meg, megtöbbszörözve támogatottságát.

A bevándorlásellenes párt elnökével, Tom van Griekennel a Magyar Hírlap készített interjút. A párt elsöprő sikert aratott Belgiumban, amely a pártelnök szerint nagyban köszönhető annak, hogy a párt gondolkodásának alapját a „mi népünk az első” szlogen szolgáltatja.

Ahogyan egy szülő a gyermeke jólétét helyezi előtérbe, a kormánynak is így kell tennie a polgáraival.

Mint van Grieken fogalmaz, rengeteg migráns él Flandriában, sokuk azonban nem dolgozik, és még csak a nyelvet sem hajlandó megtanulni, ez pedig a társadalomra óriási anyagi terheket ró. Éppen ezért a pártnak kulcsfontosságú témája a migráció, álláspontjuk szerint:

Az ajtót be kell zárni. Nem rasszizmusból vagy a kintiek iránti gyűlöletből, hanem mert szeretjük azokat, akik a házunkban élnek.

Fotó: AFP

Tom van Grieken pozitív példaként hivatkozik Magyarországra, valamint Dániára, Ausztriára és Olaszországra, amikor a bevándorlás megállításáról van szó. Mint mondta, pártja ki akar lépni az ENSZ globális migrációs csomagjából, valamint eltökéltek aziránt, hogy ellensúlyozzák az iszlám befolyását a belga társadalomban. A politikus szerint nem szabadna a kormánynak mecsetek építését finanszíroznia, és be kellene tiltani az iszlám fejkendők viselését kormányzati intézményekben és az iskolákban.

Flandria legnagyobb pártja ugyan továbbra is az Új Flamand Szövetség (N-VA), van Grieken abban bízik, hogy pártjával fognak kormányozni.

A politikus kitért arra is, hogy Guy Verhofstadt pártja, a Nyitott Flamand Liberálisok és Demokraták (Open VLD) csúfosan elbukott: a párt az EP- és a flandriai választáson csak a negyedik lett, míg országos szinten a hatodik helyre zuhant vissza. Van Grieken szerint amellett, hogy Verhofstadt mindig üres ígérgetésekbe fog választások közeledtével, azt is ki kell emelni, hogy

Az emberek látják, hogy a társadalom rossz irányba változik, és valódi fordulatot akarnak. Az olyan pártok, mint a Flamand Érdek, a francia Nemzeti Tömörülés vagy az olasz Liga éppen ezt adják meg nekik.

 

Az interjút teljes egészében ITT olvashatjátok el.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére