Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkerülhetetlen erővé váltak a bevándorlásellenesek Belgiumban

Forisek Ádám

2019.06.04. 15:28

A május 26-án tartott európai és szövetségi parlamenti, valamint regionális választásokon a Flamand Érdek (Vlaams Belang) a második helyet szerezte meg, megtöbbszörözve támogatottságát.

A bevándorlásellenes párt elnökével, Tom van Griekennel a Magyar Hírlap készített interjút. A párt elsöprő sikert aratott Belgiumban, amely a pártelnök szerint nagyban köszönhető annak, hogy a párt gondolkodásának alapját a „mi népünk az első” szlogen szolgáltatja.

Ahogyan egy szülő a gyermeke jólétét helyezi előtérbe, a kormánynak is így kell tennie a polgáraival.

Mint van Grieken fogalmaz, rengeteg migráns él Flandriában, sokuk azonban nem dolgozik, és még csak a nyelvet sem hajlandó megtanulni, ez pedig a társadalomra óriási anyagi terheket ró. Éppen ezért a pártnak kulcsfontosságú témája a migráció, álláspontjuk szerint:

Az ajtót be kell zárni. Nem rasszizmusból vagy a kintiek iránti gyűlöletből, hanem mert szeretjük azokat, akik a házunkban élnek.

Fotó: AFP

Tom van Grieken pozitív példaként hivatkozik Magyarországra, valamint Dániára, Ausztriára és Olaszországra, amikor a bevándorlás megállításáról van szó. Mint mondta, pártja ki akar lépni az ENSZ globális migrációs csomagjából, valamint eltökéltek aziránt, hogy ellensúlyozzák az iszlám befolyását a belga társadalomban. A politikus szerint nem szabadna a kormánynak mecsetek építését finanszíroznia, és be kellene tiltani az iszlám fejkendők viselését kormányzati intézményekben és az iskolákban.

Flandria legnagyobb pártja ugyan továbbra is az Új Flamand Szövetség (N-VA), van Grieken abban bízik, hogy pártjával fognak kormányozni.

A politikus kitért arra is, hogy Guy Verhofstadt pártja, a Nyitott Flamand Liberálisok és Demokraták (Open VLD) csúfosan elbukott: a párt az EP- és a flandriai választáson csak a negyedik lett, míg országos szinten a hatodik helyre zuhant vissza. Van Grieken szerint amellett, hogy Verhofstadt mindig üres ígérgetésekbe fog választások közeledtével, azt is ki kell emelni, hogy

Az emberek látják, hogy a társadalom rossz irányba változik, és valódi fordulatot akarnak. Az olyan pártok, mint a Flamand Érdek, a francia Nemzeti Tömörülés vagy az olasz Liga éppen ezt adják meg nekik.

 

Az interjút teljes egészében ITT olvashatjátok el.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Amellett, hogy pénzt takarítasz meg, a környezetedért is tehetsz.

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére