Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megismételhetik az osztrák elnökválasztást

888.hu

2016.06.16. 20:58

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke 150 oldalas panaszt nyújtott be, melyben a levélszavazatokkal történõ visszaélések gyanújának kivizsgálását kéri. Strache szerint 94 körzetben történtek visszaélések.
BÉCS, 20:58

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt, az FPÖ elnöke 150 oldalas panaszt nyújtott be, melyben a levélszavazatokkal történő visszaélések gyanújának kivizsgálását kéri. Strache szerint 94 körzetben történtek visszaélések.  

Osztrák lapértesülések szerint egyre kisebb az esélye annak, hogy Alexander Van der Bellent beiktassák osztrák szövetségi elnöknek. Több tanú egybecsengő véleménye szerint elcsalták a választásokat. 

Az alábbi rendellenességek merültek fel: 

  • a 117 körzetből 94-ben nem ment simán a szavazás,
  • 120 ezer esetben már a választás napján felnyitották a beérkezett levélszavazatokat,
  • 82 választási irodában előre kiválogatták az érvénytelen szavazatokat, ami szabálytalan, ez 570 ezer szavazatot érint, de még olyan is volt, hogy
  • nem osztrák állampolgárok is részt vehettek a voksoláson.

Megközelítőleg több mint 600 ezer szavazatról van szó, az FPÖ jelöltje, Norbert Hofer pedig 30863 szavazattal maradt alul.

Szakértők szerint egyre valószínűbb, hogy bizonyos választási kerületekben meg kell ismételni a választásokat a csalások miatt, többek között Bécsben is. Júliús 6-ig eldönti a bíróság, hogy az egész választást ki kell -e újra írni, melyet szeptemberben bonyolítanak le, két nappal Van der Bellen elnöki eskütétele előtt.

 Egyesek szerint:

még hivatalba sem merték iktatni azt az öreget, aki elvileg megnyerte a választásokat Hoferrel szemben.

Csütörtökön a Die Presse arról írt, hogy „ha csak egy része ténynek bizonyul azon panaszok közül, amelyekkel az Osztrák Szabadságpárt  élt a levélszavazatok megszámolása ügyében, kézzelfogható közelségbe kerül a szavazás érvénytelenné nyilvánítása”. 

(Heute, Krone, Gmx)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére