Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint szétosztanák a migránsokat, csakhogy már nem nagyon van hova

Filipp Dávid

2020.03.05. 11:44

Miközben több uniós politikus is arról beszélt a napokban, hogy miként kellene szétosztani a görög-török határon feltorlódott migránsokat, a konzervatív, bevándorlásellenes Svéd Demokraták párt vezetője, Jimmie Akesson leutazott a bevándorlókhoz és szórólapozásba kezdett. A politikus célja, hogy a migránsok megértsék: Svédország megtelt, nem fogad be senkit.

Napról napra több migráns jelenik meg a görög-török határon, akik már nem is tagadják azt, hogy Európa belsejébe akarnak eljutni, Görögország nekik nem felel meg, csak „hídként” akarják használni.

A Twitterre felkerült egy felvétel, amelyen egy illegális bevándorló üvöltve magyaráz a tömeg elején a görög rendőröknek, hogy nyissák meg a határt, ugyanis ők csak át akarnak menni az országon, nem maradnának ott.

A felvételen szereplő férfi szerint bárhova elmennek, ahol befogadják őket.

Akadnak olyan országok, amelyek a jelek szerint szívesen is látnák a bevándorlókat.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagállamok belügyminisztereit tömörítő tanács, a Görögország és Törökország határán kialakult migrációs helyzet okán összehívott rendkívüli ülését megelőzően kedden azt mondta, az uniós tagországoknak minden 500 ezer lakos után 10 kiskorú menekültet kellene befogadniuk.

Asselborn kijelentette, előkészíti az utat, hogy hazája, amely a lakosságszám alapján a legkisebb az Európai Unióban, 100 kiskorú menekültet fogadjon be Görögországból.

Maria Ohisalo finn belügyminiszter érkezésekor úgy nyilatkozott, országa készen áll, hogy „legkiszolgáltatottabb emberek” közül 175-öt befogadjon.

Alexander Van der Bellen osztrák államfő szerint Ausztriának meghatározott mértékben részt kellene vennie a menekültek befogadásában. Ő úgy látja, hogy az országának az EU tagállamaként jobban ki kellene vennie részét a válság megoldásában. A Zöldek listavezetője, Werner Kogler alkancellár úgy vélekedett: személyes véleménye, hogy Ausztriának be kellene fogadnia a nőket és a gyermekeket. Sebastian Kurz néppárti kancellár ugyanakkor úgy fogalmazott: Ausztria „általánosságban nem fogad be további menekülteket”.

Svédországban is vannak olyan hangok, amelyek azt követelik, hogy a skandináv ország fogadjon be migránsokat, mi több, arra szólítanak fel, hogy nyissák meg a görög határokat. A svéd liberális Centrum Párt ifjúsági szervezetének vezetője, Ide Altera Twitteren követelte a nyitott határokat.

„A Mérsékeltek és Ulf Kristersson azt akarják, hogy Svédország ne segítsen a menekülteknek a görög határnál. Mi meg akarjuk reformálni a rendszert, annak érdekében, hogy az emberek ide jöhessenek és részesei lehessenek a társadalmunknak. Nyissátok ki a szíveteket és a határaitokat” – írta a 22 éves politikus.


A bejegyzés azért született meg, mert a Mérsékelt Párt erős határvédelemre szólított fel, ami nem tetszett a liberálisoknak.

A Svéd Demokraták nevű párt vezetője, Jimmie Akesson leutazott a görög-török határhoz. A bevándorlásellenes politikus a törökországi Edirne városában járt, ahol olyan szórólapokat osztogatott a migránsoknak, amelyekben az állt, hogy Svédország tele van.

A svéd Nyheter Idag nevű portálnak azt nyilatkozta, azért ment le a görög-török határhoz, hogy saját szemével lássa, mi történik ott és beszélhessen a migránsokkal és a hatóságokkal is.

Ne gyertek hozzánk. Svédország megtelt. Nem tudunk nektek több pénzt és szállást adni. Sajnálom, hogy ezt kell mondjuk

– volt olvasható a szórólapokon.

Elmondása szerint segíteni kell Görögországot, hogy meg tudja védeni a határait.

Jimmie Akesson egyébként Instagram-oldalára egy fotót is feltöltött, amelyben azt írta: „zárják le a határt”.

„Mindent megtettünk, hogy megállítsuk a 2015-ös migrációs válságot, most is mindent megteszünk” – írta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére