Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint paráztat az IMF

Bokor Gábor

2018.04.22. 20:40

A Nemzetközi Valutaalap, azaz az IMF tanácsadó bizottságának legfrissebb jelentésében kitér arra, hogy a növekedés rövid távú kedvezõ kilátásai ellenére a világgazdaság hosszú távon komoly kockázatokkal néz szembe a kereskedelmi feszültségek és az országok súlyos adósságterhei miatt.
WASHINGTON, 20:40

A Nemzetközi Valutaalap, azaz az IMF tanácsadó bizottságának legfrissebb jelentésében kitér arra, hogy a növekedés rövid távú kedvező kilátásai ellenére a világgazdaság hosszú távon komoly kockázatokkal néz szembe a kereskedelmi feszültségek és az országok súlyos adósságterhei miatt.

A washingtoni székhelyű szervezet előrejelzése szerint a globális gazdaság idén és jövőre is 3,9 százalékkal növekedhet, ami a legmagasabb arány lenne 2011 óta. A befektetések és a kereskedelem bővülése rövid távon erősebb, szélesebb körű növekedést eredményeztek.

A valutaalap azonban megjegyzi, hogy aggodalomra adnak okot az egyre jelentősebb adósságállományok. Az erősödő pénzügyi sebezhetőség, a fokozódó kereskedelmi és geopolitikai feszültségek és a magas globális adósságállomány veszélyezteti a világgazdaság kilátásait.

A Nemzetközi Monetáris és Pénzügyi Bizottság kiemelte, hogy a gazdagabb országok népességének elöregedése és a termelékenység lassú növekedése miatt pedig még inkább sürgető, hogy megragadják a jelenlegi prosperitás adta lehetőségeket, hogy elősegítsék a fellendülés fenntartását lehetővé tevő reformokat.

Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter élesen bírálta a Világbankot, véleménye szerint a szervezetnek nem a gyorsan fejlődő országokat kellene támogatnia, hanem inkább az olyan szegényebb országokat, amelyek önerőből nem képesek finanszírozni fejlesztési célkitűzéseiket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére